Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Počasie na víkend: Čo nás čaká v závere mesiaca?
Zdielať na

Počasie na víkend: Čo nás čaká v závere mesiaca?

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Apríl sa blíži k svojmu záveru, ale výraznejšiu zmenu v počasí neprinesie. Aj naďalej bude viac oblakov, bude pršať a teplota zostane nižšia ako by sme čakali.

Počasie cez dni predĺženého víkendu bude pod vplyvom tlakovej níže a jej frontálneho systému. Najskôr nás bude ovplyvňovať teplý front, ktorý už teraz, v piatok v popoludňajších hodinách, prináša k nám oblačnosť. Je predpoklad, že v neskorších večerných hodinách sa k oblakom pridajú aj zrážky. Do rána teplota poklesne na 10 až 4, na východe budú lokality s poklesom teploty až na 0°C, čo bude spôsobené neskorším príchodom oblakov nad východ Slovenska. Od západu sa postupne na mnohých miestach objaví slabý dážď.

Cez deň bude oblačno až zamračené, na viacerých miestach s dažďom. Od západu postupne prechod k premenlivej oblačnosti a prehánkam. Na západe sa zajtra popoludní môžu objaviť aj ojedinelé búrky. Tie už budú súvisieť s oklúznym frontom frontálneho systému tlakovej níže. Sobotné maximum teploty bude v intervale od 13 do 19°C.

V nedeľu bude premenlivá, na severe a východe prevažne veľká oblačnosť a najmä tu sa budú objavovať častejšie prehánky. Do nedeľného rána poklesne teplota na 9 až 3°C, cez deň sa vzduch prehreje na 12 až 17, na juhu krajiny do 21°C. Príjemné teploty zostanú aj na začiatku mesiaca máj, ba dokonca bude aj viac slnka na oblohe a oveľa menej zrážok. Pondelkové maximum teploty bude od 16 do 22°C.

Ak predpokladáte, že máj začne so slnkom, teplom.... sklamem vás. Počas prvého májové týždňa sa opäť počasie zhorší-bude viac oblakov, častejšie sa objavia zrážky v podobe prehánok a teplota sa zníži.

Máj je mesiac, ktorý ešte stále môže priniesť aj k nám, na Slovensko, chladný vzduch. Uvidíme, či sa pranostika o troch zmrznutých tento rok potvrdí.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.