Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Tragédia na východe: Čelná zrážka si vyžiadala život ženy
Zdielať na

Tragédia na východe: Čelná zrážka si vyžiadala život ženy

HRHOV / V utorok 25. apríla došlo v katastri obce Hrhov k tragickej dopravnej nehode. Podľa doterajších predbežných informácií došlo z doposiaľ nezistených príčin k čelnej zrážke dvoch vozidiel, a to vozidla značky Škoda Fabia a vozidla značky Mercedes, po ktorej začala Škoda Fabia horieť. Zahynula pri nej nevinná 56 ročná žena. Čelnú zrážku vozidiel zaznamenala auto-kamera. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

"Vodič mercedesu z kolóny zrazu vyšiel do protismeru. Oproti šlo auto, to bolo vidno normálne a čelne sa zrazili," takto opisuje sekundy pred tragédiou jeden z okoloidúcich vodičov. Fabia začala bezprostredne po zrážke horieť. Sedeli v nej dvaja ľudia. Vodiči, ktorí išli okolo, sa snažili pomôcť aj zraneným. "Otvoril som dvere na Fabií, vybrali sme pána vonku a potom sme začali vyberať pani, lebo auto horelo," dodal. 

Medzi okoloidúcimi vodičmi bol aj profesionálny hasič, ktorý sa vracal domov po nočnej zmene. Vo svojej práci pokračoval hneď ako zbadal, čo sa stalo. "V aute sa nachádzala zranená osoba, ktorú účastníci vyložili vonku z auta. Keď som prišiel na miesto, hneď som začal túto zranenú osobu oživovať až do príchodu Rýchlej záchrannej pomoci a do príchodu kolegov hasičov," uviedol Roman Znak, člen Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.

66-ročný vodič Škody Fabie a 49-ročný vodič Mercedesu boli na mieste nehody ošetrení posádkou Rýchlej záchrannej pomoci (RZP), a potom prevezení na ďalšie ošetrenia do nemocnice. "Vodiča druhého motorového vozidla sme vyberali pomocou chrbticovej dlahy, sťažoval sa na bolesť celého tela a chrbtice," informoval veliteľ zásahu HaZZ Moldava nad Bodvou Richard Vojakovič. V jednom z vozidiel sa nachádzala okrem vodiča aj 56-ročná spolujazdkyňa, ktorá zraneniam na mieste podľahla. 

Prítomnosť alkoholu zatiaľ nie je známa

"Vzhľadom na rozsah zranení vodičov nebolo možné podrobiť dychovej skúške, preto im bol na zistenie prítomnosti alkoholu, prípadne iných omamných látok v ich organizme, odobratý biologický materiál," dodala Ivanová. Hlavná cesta bola v danom úseku počas dokumentovania nehody na niekoľko hodín uzavretá.

Vodič mercedesu, ktorý mal nehodu spôsobiť je bývalý starosta obce Krásnohorské Podhradie. Opletačky s políciou mal už v roku 2018, kedy mu pre alkohol za volantom zadržali vodičský preukaz. Neskôr mu ho vrátili. Prečo dnes prešiel do protismeru, vyšetrujú policajti.

Polícia v súvislosti s tragickou nehodou začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví. Presná príčina nehody a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Rožňavský policajný vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy