Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aby sa stretli s Ježišom, pastor vyhladoval na smrť desiatky stúpencov
Zdielať na

Aby sa stretli s Ježišom, pastor vyhladoval na smrť desiatky stúpencov

MALINDI / Kenský samozvaný pastor vyhladoval na smrť desiatky svojich stúpencov. V lese na východe krajiny polícia a forenzný tým objavila už 47 tiel v plytkých hroboch. Pastor presviedčal na prísny pôst nasledovníkov, aby sa stretli s Ježišom. Polícia sa s nebezpečnou sektou začala zaoberať po oznámeniach niektorých príbuzných stratených nasledovníkov pastora.

Kauza s pastorom kresťanskej sekty naberá obludné rozmery. Z jeho náboženského spolku pred týždňom zachránili 15 vyhladovaných veriacich. Štyria z nich neskôr zomreli v nemocnici. Na pozemkoch za budovou sekty, Medzinárodnej cirkvi dobrých správ pastora Paula Nhtenga Mekenzího si ale polícia všimla miesta, ktoré pripomínali plytké hroby.

Na miesto zamierili aj príbuzní nezvestných. "Manželka nechala doma telefón, všetky svoje veci a list, že so synom a rodičmi odchádza do Malindi a vraj ich niekto pozval na stretnutie s Ježišom. Neskôr som našiel na jej meno jednosmernú letenku do Malindi bez návratu do Nairobi," uviedol Abbas Ade, príbuzný obete sekty.

Pastor Mekenzi je aktuálne vo väzbe a už štvrtý deň drží protestnú hladovku. V minulosti bol už dvakrát zatknutý. Raz to bolo dokonca v súvislosti so smrťou dvoch malých detí, no prepustili ho na kauciu, pretože pred súdom tvrdil, že ide o nepravdivé ohováranie neprajníkov. "Tu sa udial masaker. Toto nie je normálny prípad a ide o zločin proti ľudskosti. Povolali sme na miesto vyšetrovateľa z policajného riaditeľstva," uviedol Matthew Shipeta zo zásahového tímu organizácie Haki Africa.

Podľa vyšetrovateľov môže byť obetí vyhladovaných na smrť viac ako doposiaľ objavených 47 tiel. Jednotky našli niekoľko veriacich nažive. Viacerí z nich boli pastorom natoľko zmanipulovaní, že naďalej odmietajú prijímať potravu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy