Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri nehode asistoval alkohol: Zraneniam podľahla 19-ročná žena
Zdielať na

Pri nehode asistoval alkohol: Zraneniam podľahla 19-ročná žena

VRBOVÉ / Ďalší mladý život vyhasol v pondelok, 24. apríla, na ceste. Iba 19-ročné dievča sediace na mieste spolujazdca neprežilo náraz do stromu na ceste neďaleko mestečka Vrbové. Tragédiu ešte znásobuje fakt, že mladý vodič, ktorý ju viezol, po nehode nafúkal.

​Bolo krátko pred šiestou hodinou ráno, keď iba 20-ročný Matej viezol svoju priateľku po víkende domov. Žiaľ, do cieľa nedorazili. Mladý vodič nezvládol prejazd zákrutou na ceste medzi Vrbovým a Krajným. "20-ročný vodič vozidla Audi A6 z doposiaľ nezistených príčin pri prejazde ľavotočivej zákruty zišiel vpravo mimo cestu a narazil do stromu," informovala hovorkyňa KR PZ Trnava Zlatica Antalová. "Do tej zákruty dostal šmyk, tak sa len dostal von z cesty do krajnice a už ho len po tej tráve šmyklo a trafil strom," opísal kamarát

Neovládateľné vozidlo vpálilo do stromu pravou bočnou stranou, kde na mieste spolujazdca sedela iba 19-ročná Jessica. Po náraze zostala v aute zakliesnená. "Museli ju hasiči vystrihávať von z auta," dodal kamarát. "Vzhľadom na jej zdravotný stav ju museli záchranári uviesť do umelého spánku a do nemocnice ju transportovali v kritickom stave," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová. "Vrtuľníkom ju brali preč, lebo že má zlomený celý spodok, vlastne od panvy dole až. Že budú radi, keď bude žiť," povedali kamaráti.

Asi päť hodín po nehode sa najhoršie obavy naplnili. Zranenia mladej ženy boli až príliš vážne. "Žiaľ, mladá spolujazdkyňa ťažkým zraneniam v nemocnici podľahla," pokračovala Antalová. Pri nehode sa zranil aj mladý vodič. Bol ale schopný vykonať dychovú skúšku, ktorej výsledky ukázali, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. "Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 0,71 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali," oznámila Antalová.

"On nám vlastne tvrdil, že nešiel ani rýchlo, len dostal šmyk. Nečakal to jednoducho," doplnil kamarát. Čo presne sa na ceste v osudný okamih udialo, je predmetom vyšetrovania. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy