Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drogy vyrábali pri maloletej dcére. Kriminálka ukončila ich biznis
Zdielať na

Drogy vyrábali pri maloletej dcére. Kriminálka ukončila ich biznis

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti s Národnou kriminálnou agentúrou objasnili prípad dlhoročnej drogovej trestnej činnosti, ktorá sa odohrávala na viacerých miestach Bratislavského kraja.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Bratislava IV vzniesol obvinenie pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi siedmim osobám.

"Na základe zistených informácií mal 40-ročný Michal spolu so svojou družkou Annamáriou minimálne od januára roku 2022 zadovažovať rôzne prekurzory, z ktorých v jednom z rodinných domov v Dúbravke chemickou reakciou vyrábali metamfetamín," priblížila Šimunková. Prázdne obaly od prekurzorov následne skladovali v motorovom vozidle značky Mercedes. Výrobu pervitínu dokonca vykonávali aj v čase, keď sa ich maloletá dcéra nachádzala doma.

Drogy distribuoval ďalej 

Vyrobený pervitín následne po predchádzajúcom telefonickom dohovore distribuoval 40-ročný Michal na rôznych miestach Bratislavského kraja piatim osobám. Tí po zadovážení a telefonickom dohovore následne distribuovali metamfetamín ďalším koncovým užívateľom.

V priebehu uplynulých dní vykonali na základe súhlasu sudcu policajti viaceré domové prehliadky a prehliadky bytových a nebytových priestorov. V rámci nich bolo zaistené rôzne množstvo drog, chemické látky a príslušenstvo určené na výrobu omamných a psychotropných látok, ako aj finančná hotovosť a ďalšie veci dôležité pre trestné konanie.

Muž mal za sebou drogovú minulosť

Bolo zistené, že v roku 2014 bol 40-ročný Michal právoplatne odsúdený Krajským súdom v Bratislave za drogovú trestnú činnosť. Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný a podaný podnet na návrh na väzobné stíhanie obvinených. Na zaisťovacích úkonoch sa podieľali taktiež príslušníci Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva PZ v Žiline, príslušníci Hasičského a záchranného zboru a zamestnanci oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Úradu práce sociálnych vecí a rodiny Bratislava IV.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy