Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Razia priamo na okresnom súde: Muž tam prišiel s pervitínom
Zdielať na

Razia priamo na okresnom súde: Muž tam prišiel s pervitínom

ŽILINA / Žilinskí policajti majú za sebou ďalšiu úspešnú protidrogovú raziu. Tento raz priamo na súde zadržali muža, ktorý bol v minulosti už odsúdený práve za drogy, ale aj za ublíženie na zdraví či krádeže.

Príslušníci krajskej kriminálky zatkli Erika rovno na Okresnom súde v Žiline, keď sa bol hlásiť u svojej probačnej a mediačnej úradníčky. Mal totiž pri sebe pervitín. "Menovaný bol v roku 2017 odsúdený na trest odňatia slobody vo výmere 5 rokov a zároveň mu bol uložený ochranný dohľad," uviedol hovorca KS v Žiline Jozef Michňa. Keď vyšiel z väzenia, znova musel ísť viackrát na súd. "V roku 2022 bol odsúdený trikrát, dvakrát za marenie výkonu úradného rozhodnutia, jedenkrát za prečin výtržníctva," dodal Michňa. Teraz je obvinený opäť.

"Policajti počas akcie zadržali kryštalickú látku, ktorá bola odoslaná na expertízne skúmanie. Predbežne bolo zistené, že ide o pervitín, v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 29-tim bežným jednotlivým dávkam drogy. Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie," vysvetlila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy