Oblačno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Podpaľač áut chcel vyriešiť konflikt, no plán mu zmarila banalita
Zdielať na

Podpaľač áut chcel vyriešiť konflikt, no plán mu zmarila banalita

HUMENNÉ / Autá na parkovisku polial benzínom a chcel ich podpáliť. Mladý Humenčan chcel praktikami z 90. rokov vyriešiť konflikt, no jeho úmysel zmarila úplná banalita.

Podľa polície došlo k incidentu pred jedným z nočných podnikov v Humennom a mladý muž chcel takto vyriešiť konflikt. Stalo sa to okolo polnoci na parkovisku po nezhodách, ktoré mal s inými osobami. Rozhodol sa pre rázne riešenie. "Šiel na čerpaciu stanicu, tam zakúpil benzín, vrátil sa späť k podniku a dve osobné vozidlá polial benzínom," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Autá sa napokon pokúsil podpáliť, to mu ale prekazil dážď ako aj svedkovia, ktorí celý incident videli. "Humenčan bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode, po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu poškodzovanie cudzej veci spáchaného v štádiu pokusu," dodala Ligdayová. 

Podľa bezpečnostného analytika bolo podpaľovanie áut jedným z najlacnejších spôsobov ako riešiť niektoré spory najmä koncom minulého storočia. "Ide o páchateľov, ktorí sa delia do rôznych skupín, ale toto sú tí najjednoduchší, ktorí cítia nejaký pocit pomsty alebo odplaty," povedal Juraj Zábojník, bezpečnostný analytik. 

Konflikty však niektorí týmto spôsobom riešia aj v dnešnej dobe. Príkladom sú podpálené autá na Hornom Zemplíne, ktoré poliali horľavinou a zapálili. "Dnes je tých prípadov už menej, ako v 90. rokoch, je to najjednoduchší spôsob, nepotrebuje žiadnu logistiku ani zručnosť. Svedčí to o mentálnej výbave páchateľa," dodal Zábojník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy