Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kým on dostal putá, jeho sestra sa vydávala
Zdielať na

Kým on dostal putá, jeho sestra sa vydávala

VEĽKÁ LOMNICA / 450 kusov nelegálnych cigár zadržali príslušníci prešovskej finančnej správy Colného úradu v potravinách v osade vo Veľkej Lomnici. No a kým policajti riešili majiteľa, jeho sestra mala svadbu na Obecnom úrade.

​Ľudia z rôznych častí osady boli zvedaví, čo sa deje. Udržať poriadok pomáhali štátni policajti - chlapi z rómskej hliadky. Príslušníci finančnej správy obsadili miestne potraviny, no nepochybne v najväčšom šoku bola rodina majiteľa prevádzky. Jeho sestra sa práve chystala na sobáš. Ani ona, ani ženích, ani príbuzní nechceli hovoriť na kameru. Takýto svadobný deň nečakali. "O 10-tej prišli a my sme odtiaľto išli o 10:10. Boli sme už nachystaní," uviedol ženích.

Kým sa mladomanželia brali na Obecnom úrade, nevestin brat, majiteľ potravín, mal čo chlapom v uniformách vysvetľovať. "Odhalili pod predajným pultom predajne 451 kusov cigár bez označenia kontrolnou známkou a 17 kusov cigár bolo na prevádzke ponúkaných priamo na predaj," informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Katarína Bebčáková. "Ja som z toho hotový, lebo neviem, o čo ide," vyjadril sa otec zadržaného. Ten je presvedčený o tom, že na vine je ten, kto cigary doviezol. "Na jednej krabici kolok bol, na druhej nie. Neviem, či sa jemu odlepilo, alebo neviem, ako sa to stalo," pokračoval.

Otec tvrdí, že jeho syn poctivo podniká, no niektorí ľudia z osady mu závidia a niekto z nich ho udal. "On má snahu, platí odvody. Jemu štát nič nedáva. On všetko zo svojho, čo žije. Lenže oni vedia, že niekomu sa darí, tak idem ho bonzovať, lebo ja chcem niečo spraviť," dodal otec. "Pri uvedenom tovare nebol preukázaný pôvod a spôsob jeho nadobudnutia. Únik sa spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na 520 eur," povedala Bebčáková.

Príslušníci finančnej správy Colného úradu Prešov zaistili spomínané cigary a mladého muža odviedli z potravín v putách. Je podozrivý z daňového úniku a trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru. Prípad už prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy