Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
17-ročné dievča si za 3 eurá najalo na sexuálne služby 14-ročného chlapca
Zdielať na

17-ročné dievča si za 3 eurá najalo na sexuálne služby 14-ročného chlapca

MEDZILABORCE / Otrasný prípad riešia policajti na Zemplíne. 17-ročná dievčina si mala na sexuálne služby za tri eurá najať 14-ročného chlapca. Do redakcie TV JOJ sme dostali video, ktoré zachytáva tieto nechutné veci. Podľa obyvateľov je problémom to, že neplnoletí fetujú riedidlá.

​Ku skutku malo dôjsť v bytovke, ktorá je značne poškodená a zdevastovaná. Do redakcie sme dostali video, ktoré zachytáva priebeh skutku. Osoba, ktorá nám ho poslala, tak urobila z dôvodu, že príčinou aj takýchto skutkov je podľa nej fakt, že neplnoleté osoby sú závislé od fetovania riedidla. Práve to podľa zdroja TV JOJ malo ovplyvniť psychiku 17-ročného dievčaťa natoľko, že za sexuálne služby zaplatila 14-ročnému chlapcovi. Ten údajne za tri eurá na skutok pristúpil.

"V súčasnosti prebiehajú vyšetrovacie úkony a vykonávajú sa operatívne previerky," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Vždy, keď má osoba menej ako 15 rokov, ide o sexuálne zneužívanie. Takže z tohto pohľadu, ako vieme na základe dostupných informácií, že sa skutok stal, tak je to trestný čin," vysvetlila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. Policajti potvrdili, že o prípade vedia. V akej veci a či je začaté trestné stíhanie, to zatiaľ neuviedli.

"Bližšie sa vzhľadom na štádium vyšetrovania, k jeho rozsahu a postupom vyjadrovať nie je vhodné," dodala Ligdayová. Podľa expertky na trestné právo ministerstvo zdravotníctva vydáva zoznam látok, ktoré sú omamné a psychotropné. Z hľadiska trestného konania riedidlo nepatrí medzi látky vnímané ako drogy.

"Žiaden zákon nerieši obmedzenie predaja. Je to veľmi ťažké posudzovať z hľadiska drogových trestných činov. Ale z hľadiska tohto skutku samotného o trestnej činnosti môžeme hovoriť. Keď je situácia monitorovaná, že už dlhšie v istých komunitách sa pod vplyvom takýchto látok pácha trestná činnosť, je potrebné to riešiť aj legislatívne a zamyslieť sa nad týmto problémom," uzavrela Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy