Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad dobitej influencerky Ráchel: Čo radí psychologička týraným ženám?
Zdielať na

Prípad dobitej influencerky Ráchel: Čo radí psychologička týraným ženám?

BRATISLAVA / Brutálna bitka, tvár od krvi a prianie smrti - toto všetko len nedávno prežívala mladá slovenská influencerka Ráchel Karnižová. Na sociálnej sieti sa priznala, že ju jej partner psychicky a fyzicky týral. Zdokumentovala to aj fotografiami, na ktorých je vidno modriny a krvavé rany.

Takto dopadla 23-ročná influencerka Ráchel po tom, čo ju jej už bývalý partner Tomáš, fyzicky napadol. Mladá žena mala po brutálnej bitke telo posiate modrinami a krvavé rany na tvári. V príspevkoch všetkým detailne opísala, čo počas vzťahu so slovenským moderátorom a muzikantom prežívala. "Nikdy som si nemyslela, že sa takáto vec stane práve mne," uviedla hneď v úvode.

Priznala, že jej priateľ má vážny problém s alkoholom a keď bol opitý, správal sa agresívne. "Extrémne sa to vyhrotilo presne pred mesiacom. Ja som si dávala dole mejkap v kúpeľni a on prišiel ku mne, hodil ma do vane. Tam som si udrela hlavu. Potom ma vytiahol a ťahal ma za vlasy po celom byte. Kopal ma, fackal a nadával mi. Ušla som z domu bez trička, v bunde a s topánkami v ruke," opísala incident.

Čo radí psychologička Barbora Kuchárová ženám ako prvý krok, keď dôjde k domácemu násiliu?

​Po hrozivom incidente skončila Ráchel v nemocnici. Po tom, čo ju ošetrili, išla vypovedať aj na políciu. Trestné oznámenie ale na Tomáša nepodala. Ten jej tvrdil, že ho niekto zdrogoval, a že si nič nepamätá. "Rozhodla som sa, že budem pri ňom stáť a pomôžem mu dostať sa z toho," uviedla. Podľa jej slov po tomto incidente prestal piť a navštívil aj psychiatriu, kde mu predpísali lieky.

Situácia sa ale zopakovala a v apríli ju znova napadol. 

"Zasa ťahanie za vlasy, kričanie, roztrhal mi nohavice a nasilu do mňa pchal prsty. Potom mi rozhádzal veci v celom byte, zničil dvere," uviedla. "Môžu nastať dve situácie. Ak sa polícia rozhodne ten čin stíhať ako priestupok, v tom prípade bude páchateľovi hroziť pokuta. V prípade, ak bude stíhať páchateľa za trestný čin, závisí od toho, ktorý trestný čin polícia uzavrie, že bol spáchaný," informovala právnička Barbora Burajová.

Tomy Kotty sa k útoku priznal

„Áno, žiaľ, je to pravda a veľmi, ani neviete ako, ma to po ľudskej a mužskej stránke mrzí. Toto, čo som spravil, je niečo, čo sa nedá ospravedlniť a nemá sa toto stávať, nikdy, za žiadnych okolností. Aj preto som sa rozhodol dnešným dňom nastúpiť na liečbu," uviedol jej expartner, moderátor a muzikant Tomy Kotty. 

"Máme niečo, čo sa volá kruh násilia. Ten partner určite nemá problém s intelektom a viete, že keď sa niečo stane, tak nasľubovať hory-doly je veľmi bežné a veľmi jednoduché," uviedla psychologička Barbora Kuchárová.

instagram/rachellkka

K prípadu sa vyjadril aj generálny prokurátor Maroš Žilinka

Uviedol, že orgány činné v trestnom konaní sa budú zaoberať prípadom podozrenia z domáceho násilia voči mladej influencerke Ráchel Karnižovej. Informoval o tom v stredu, 12. apríla, na sociálnej sieti. "Pri domácom násilí a týraní nie je priestor pre mlčanie, nevšímavosť okolia, falošnú ilúziu či ospravedlnenie, a to bez ohľadu na status obete," uviedol Žilinka. Boj proti domácemu násiliu je podľa jeho slov dlhodobo prioritou prokuratúry a medializovaný prípad bude dôkladne objasnený. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy