Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Sošky, sviece a náboženské predmety: Za toto účtovníčka spreneverila 1,5 milióna
Zdielať na

Sošky, sviece a náboženské predmety: Za toto účtovníčka spreneverila 1,5 milióna

PREŠOV / Pred Okresný súd v Prešove v utorok, 11. apríla, predviedli muža obvineného z podvodu za takmer jeden a pol milióna eur. Zaplatila ich účtovníčka zo Šarišských Michalian, ktorej za to údajne posielal sošky, sviece a rôzne náboženské predmety. Peniaze však pochádzali z účtov dvoch obcí, ktoré účtovníčka spravovala.

Po prevalení kauzy o sprenevere obecných peňazí, ktoré mala účtovníčka dvoch obcí posielať na účty rôznych veštcov, padlo obvinenie na 47-ročného muža z myjavského okresu. Bol 14-krát súdne trestaný. Stále nie je uzavretý prípad, keď v Myjave polial benzínom a zapálil jeho družku spolu s chatkou, kde bývali. Jeho meno sa teraz objavilo pri zásielkach, ktoré posielali účtovníčke zo Šarišských Michalian pochybní veštci.

"On tvrdí, že ich neposielal. Sú tam nejaké obálky, ktoré svedčia aj o iných odosielateľoch," hovorí Soňa Jacková, advokátka obžalovaného.

Veštci, ktorých kontaktovala, jej posielali najrôznejšie sošky anjelov, od miniatúrnych po väčšie, visiacich či svietiacich, biele, či pozlátené. Okrem toho sviece, ružence, lapače snov, ale napríklad aj nádobku s neznámou tekutinou vyzerajúcou ako voda, na ktorej je suma 7,5-tisíc eur.

Podľa obhajkyne obžalovaného neexistujú dôkazy o tom, že mal podvedenej žene posielať tieto predmety práve obžalovaný Andrej. Zatiaľ nebolo preukázané ani to, kde skončila taká obrovská suma peňazí. "Priame dôkazy proti nemu nie sú. Všetko sú to nepriame obvinenia alebo vyjadrenia osôb, ktoré poukázali, že on má za tým stáť," tvrdí Jacková. 

Obžalovaný požiadal o jeho prepustenie na slobodu. Súd však jeho žiadosť zamietol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy