Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
"Bomba" vyhnala z bratislavského Auparku stovky ľudí
Zdielať na

"Bomba" vyhnala z bratislavského Auparku stovky ľudí

BRATISLAVA / Bombová hrozba sa v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v Bratislave nepotvrdila. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Poplach zažili v utorok, 11. apríla, zákazníci nákupného centra v Petržalke, ktorých museli evakuovať. Niektorí ľudia si nestihli zobrať ani len osobné veci a v zlom počasí čakali niekoľko hodín. Obmedzená bola aj doprava. "V súvislosti s touto udalosťou je prejazd smer Einsteinova ulica od Mosta SNP – Panónska cesta a Einsteinova ulica smer nákupné centrum obmedzená. Upozorňujeme vodičov, aby pri prejazde týmto úsekom zvýšili svoju opatrnosť a ak je to možné, aby sa tomuto úseku úplne vyhli," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Viac ako tisícke ľuďom poriadne strpčil život anonym. Ten popoludní nahlásil, že je v nákupnom centre v Petržalke bomba. Ľudia za pár minút museli centrum opustiť. Tento pán bol napríklad v saunovom svete. Nestihol sa ani len obliecť. Zasekol sa mu totižto zámok v skrinke. V chladnom počasí vyšiel von iba v plachte. Ľudia mu požičali ponožky aj sveter. Niektorí zamestnanci nestihli ani vypnúť spotrebiče.

Policajti, pyrotechnici či psovodi prehľadávali každú jednu predajňu a rovnako aj celú garáž. Zamestnanci stáli pred nákupným centrom dlhé hodiny. Do vnútra ich pustili až vo večerných hodinách. Po približne troch hodinách hľadania ho policajti ukončili. Žiadna bomba sa nenašla. "Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom," informovala Šimková. Polícia po oznamovateľovi pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy