Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najprv na ženu vystrelil z kuše, neskôr ju surovo zbil
Zdielať na

Najprv na ženu vystrelil z kuše, neskôr ju surovo zbil

ZÁKAMENNÉ / Na 76-ročnú seniorku, ktorá išla do obchodu, najprv sused vystrelil z kuše a potom ju surovo zbil. Žena skončila s ťažkými zraneniami na áre. 41-ročného útočníka chytil vnuk a už je v rukách policajtov.

Incident sa stal v Zákamennom. Pár metrov od domu, kde bývala Justína. "Prišiel k nej, niečo jej povedal, ona nerozumela, tak kušou vystrelil po nej," povedala Eva Jendrašíková, dcéra Justíny. Podľa rodiny vystrelil dvakrát. Šíp letel takmer 300 metrov a trafil túto ženu. Jediným šťastím bolo, že netrafil starú mamu.

Podľa domácich potom začal ženu udierať kušou. Rodina ju našla zbitú pred vlastným domom. "Viacej si ona nepamätá, lebo odpadla, on ju kušou udieral po hlave, v Kubíne nám povedali, že má prasknutú lebku, podliaty mozog, krvácanie do mozgu, hematom, zlomené, nosné kostičky. My sme s ním nikdy nemali problém, nevieme," dodala Eva. Vnuk útočníka chytil pred týmto obchodom. "Spacifikoval som ho," povedal Jozef Jendrašík.

Dokonca v minulosti podľa nich si na tomto plechovom plote mal urobiť dieru. Tú už odstránili. "Máme podozrenie, že túto vraždu si plánoval, urobil dieru a čakal na svoju obeť," povedala Eva. Zákamenčania tvrdia, že neútočil prvý raz. "Na bicykli som šiel, prečo mu svietim, zhodil ma, 3-4 roky dozadu. Mňa zhodí z bicykla, dostal podmienku dva roky, potom zbil ďalšieho človeka a šiel sedieť za ublíženie na zdraví," uviedol Pavol Serdeľ, zbitý. 

Rodina sa bojí chvíle, keď sa vráti domov. "On môže zas útočiť," doplnila Eva. "Bratovi povedal, keď ho pustia, že je ďalší na rade," dodala Eva. "Vyšetrovateľka vzniesla obvinenie za ublíženie na zdraví v štádiu pokusu," ozrejmila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy