Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Prepad benzínky im veľmi nevyšiel. Zlodeji asi nemali svoj deň
Zdielať na

Prepad benzínky im veľmi nevyšiel. Zlodeji asi nemali svoj deň

PRAHA / Dvaja lupiči pri prepadnutí benzínovej pumpy nápadne pripomínali známu dvojicu Pat a Mat. Evidentne nemali svoj deň.

​Jeden v motorkárskej helme, druhý v šiltovke a s kapucňou, vytiahli na obsluhu benzínky v Košíroch krátku pištoľ. "Dvojica mužov prišla približne o tretej hodine ráno a zamierila okamžite k predavačke. Jeden z nich namieril na ženu krátku strelnú zbraň so slovami - daj mi peniaze, lebo bude zle. Žiadali od nej hotovosť a cigarety," informoval policajný hovorca Jan Rybanský.

Lupiči si ale nevšimli, že ich pri prepadnutí sledoval návštevník benzínovej pumpy, ktorý tam popíjal kávu, preto ich lúpež pokračovala. "Jeden z mužov naňho namieril strelnú zbraň, vzal si mobilný telefón a potom odišli," uviedol Rybanský. Policajti boli na benzínovej pumpe v priebehu niekoľkých minút. Zlodejov tam už ale nezastihli.

Dvojica zlodejov ale nemala svoj deň. Pri úteku strácali bankovky a mince, čím po sebe zanechávali stopy a psovodovi so služobným psom tak mohli čoskoro vypátrať miesto, kde sa zbavili ďalších dôležitých dôkazov. "Približne po 500 metroch našli tiež helmu, ktorú mal jeden z mužov pri lúpeži na hlave," doplnil Rybanský.

Pre lupičov si tak prišla zásahová jednotka. Kukláči pri domových prehliadkach našli zbraň, ktorú pri lúpeži použili, a tiež časť hotovosti, ktorú nestihli muži postrácať. Obaja už sú vo väzbe. Lúpež ich môže prísť pekne draho. "Kriminalisti vzniesli mužov obvinenie pre trestný čin krádeže. V prípade, že budú odsúdení, hrozí im trest odňatia slobody až na 10 rokov," uzavrel Rybanský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy