Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO: “Dokopem ťa ty kok**." Po vyhrážkach novinárovi a záchranárom Bohuslava zadržali kukláči
Zdielať na

VIDEO: “Dokopem ťa ty kok**." Po vyhrážkach novinárovi a záchranárom Bohuslava zadržali kukláči

BRATISLAVA / Tisícky nezmyselných hovorov, vyhrážok a nadávok - muž denne terorizoval operátorov tiesňových liniek. Svoje si vypočul aj reportér Krimi Andrej Zavřel, ktorý sa tejto téme venuje od začiatku. Obvineného Bohuslava už zadržala polícia.

"Muž bol dňa 6. apríla 2023 zadržaný v mieste svojho bydliska po predchádzajúcom súhlase prokurátora a bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. 

Telefónne šialenstvo pretrváva od roku 2018, stále s jediným cieľom - vulgárne vynadať operátorom. "Máte nejaký zdravotný problém, potrebujete pomôcť?" "Ty p**a." "Ja nechápem, o čo vám ide." "O baraní k***t ty p**a v******á." Niekoľkokrát bol štáb TV JOJ za Bohuslavom v garáži, kde býva, aby získal jeho stanovisko. Von nevyšiel, no nakoniec im zavolal späť. Na otázku prečo volal v decembri na tiesňovú linku viac ako tisíckrát neodpovedal a išiel si v úvodzovkách tu svoju pesničku: "Hovorím, že v pondelok. Ty nerozumieš, ty z*****ý s**č. Vám sa prispôsobovať. Ak by som vedel, že si novinár, vyjdem von a minimálne ťa opľujem."

"Poverený policajt Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III dňa 06.04.2023 začal trestné stíhanie voči 61-ročnému Bohuslavovi H. za prečin nebezpečného vyhrážania," informovala Šimková. Obvinený Bohuslav sa v stredu, 5. apríla, vyhrážal zabitím operátorke operačného strediska Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. 

​​Nadávkami ale Bohuslavove telefonáty zďaleka nekončia. S promile v krvi sa debaty vyhrotia a terčom sú rodiny. "Zastrelím celú tvoju rodinu. Pozabíjam všetkých. Viete, že sme chránené osoby? Ty primitívny ko*o*, ty primitívny ko*o*, ty primitívny ko*o*. Toto posuniem polícií. Ty debil," uzavrel jednu z debát Bohuslav. V rozhovore okrem nadávok tvrdil, že im vyvoláva preto, lebo mu záchranári ubližujú, o čom má mať aj dokumenty. "Hodím ti to do ksichtu a medzitým ťa dokopem. Áno, vyhrážam sa a čo? Cez telefón ty k*****o, ty chudák. Máš pocit ohrozenia? Áno? Nepoznám tvoje meno a kde bývaš, ty chudáčik," povedal Bohuslav.

Muž denne zneužíval a blokoval tiesňovú linku 112, 150 a 158 bez udania dôvodu. "V roku 2021 bolo prijatých 3 820 hovorov, v roku 2022 bolo prijatých 7 028 hovorov a v roku 2023 bolo do 5. apríla prijatých 3 932 hovorov. Spolu je to 14 780 hovorov," informovala Šimková. Obvinenému Bohuslavovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na tri roky.

​Za prečin nebezpečného vyhrážania bol 61-ročný Bohuslav H. právoplatne odsúdený aj v roku 2018 Okresným súdom Bratislava I. "Súčasne je stíhaný v ďalších dvoch trestných veciach, a to za prečin nebezpečného vyhrážania," informovala Šimková. O pestrej kriminálnej minulosti vypovedá výpis z jeho registra trestov, právoplatne odsúdený za trestné činy bol už sedem krát. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy