Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Natankoval a iba odišiel. Chytili fantóma čerpacích staníc
Zdielať na

Natankoval a iba odišiel. Chytili fantóma čerpacích staníc

KOŠICE / Tmavé Audi s polepom na prednej kapote je na čerpacích staniciach hlavne na východe dobré známe. Vodič natankuje a bez zaplatenia odchádza. Zdá sa ale, že jeho tankovanie zadarmo je už minulosťou.

Muž prišiel na čerpaciu stanicu na tmavom Audi, natankoval a jednoducho odišiel. Takýto scenár sa opakoval pravidelne na rôznych čerpacích staniciach zväčša večer alebo v skorých ranných hodinách. "S daným autom sme zaevidovali v minulom roku šesť prípadov krádeží pohonných hmôt. Po nahlásení udalosti na políciu bolo zistené, že EČV na vozidle páchateľa bolo odcudzené z iného vozidla," uviedol hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár.

Šesť prípadov nebolo všetko. Muž bez platenia natankoval aj u iných predajcov. Prípady sa množili a začali sa o ne zaujímať aj kriminalisti. Vranovskej v spolupráci s humenskou kriminálkou sa muža, ktorý spôsoboval škody čerpacím staniciam, podarilo vypátrať. Policajti prípady doteraz evidovali ako samostatné priestupky, no mužovi to teraz všetko spočítajú. "Ak je spôsobená škoda vyššia ako 266 eur, pôjde o trestný čin krádeže. Takémuto páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informoval právnik Milan Ficek.

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Vranov nad Topľou vzniesol obvinenie 35-ročnému mužovi z obce Čabiny, okres Medzilaborce, za pokračujúci prečin krádeže," povedal vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Daniel Džobanik. Vranovský vyšetrovateľ eviduje zatiaľ štyri takéto skutky, kde páchateľ spôsobil škodu na pohonných hmotách spolu 350 eur. No isto to nebude konečná spôsobená škoda. Preverujú sa aj ďalšie krádeže, ktorých sa mal dopustiť obvinený aj v okresoch Košice, Košice okolie, Snina, Svidník a Stropkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy