Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podpaľač vyčíňal na parkovisku pred panelákom
Zdielať na

Podpaľač vyčíňal na parkovisku pred panelákom

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici vyčíňa podpaľač. Na parkovisku pred jedným z panelákov sa opakovane pokúsil zapáliť zaparkované autá. Kým v prvom prípade si ho včas všimli susedia, druhýkrát zhorelo auto manželskému páru.

Iba vďaka tomu, že si podozrivé zvuky prichádzajúce z parkoviska všimli susedia sa požiar nerozšíril na ďalšie zaparkované autá. Mladý muž vyšiel z paneláka práve v čase keď plamene pohltili kapotu osobného auta stojaceho pred domom. "Išiel som za kamarátom, alarm som počul, volal som policajtov," povedal svedok. Auto patrilo staršiemu manželskému páru, aj ich syn sa pokúšal plamene uhasiť. "Mama začala kričať," uviedol syn majiteľa auta. 

Na pomoc pribehli susedia, mali hasiace prístroje a dokonca napojili na hydrant hadicu. Autá stojace vedľa stihli rýchlo preparkovať. "Požiar osobného auta, ľudia hasili záhradnými hadicami," ozrejmil Oto Hudec, Hasičský a záchranný zbor v Banskej Bystrici. V tomto prípade pôjde o cudzie zavinenie, pred pár dňami sa niekto pokúsil podpáliť iné zaparkované auto. "Bol tu pokus o podpálenie," dodal svedok.

V prvom prípade ale podpaľača vyrušil jeden zo susedov. "Suseda bola na balkóne, tam bola kanistra pod autom," doplnil sused. Tento pokus o podpálenie ale majiteľ auta nenahlásil na polícii. Podpaľač sa tak zrejme pred panelák vrátil po druhýkrát a podpálil ďalšie auto. Či išlo o zámer alebo si autá pomýlil zatiaľ známe nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy