Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Opití mladiství vyčíňali v nočných hodinách v pokojnej obci
Zdielať na

Opití mladiství vyčíňali v nočných hodinách v pokojnej obci

POPRAD / Popradskí kriminalisti zadržali dvoch tínedžerov, ktorí v Štrbe porozbíjali autá a sklenené výplne na potravinách. Vinníci skončili nielen na polícii, ale aj na pohovore u starostu obce.

Výsledkom vyčíňania mladých vandalov bolo rozbité okno auta, poškodené spätné zrkadlá a ďalšie škody na vozidle. Celkovo poškodili 12 áut. Okrem toho porozbíjali okná aj na potravinách. "Svojim konaním spôsobili celkovú majetkovú škodu v hodnote vo výške najmenej 3 000 eur," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.  

Starosta hovorí, že sa prebudili do šokujúceho rána. V obci nie sú totiž zvyknutí na takúto agresivitu a vandalizmus. "Od rána sme tú vec riešili v spolupráci s políciou štátnou. No a naši policajti im významne pomáhali," uviedol starosta obce Štrba, Michal Sýkora. Popradskí policajti ešte v ten deň zadržali dvoch mladistvých. "Pod vplyvom alkoholu si mysleli, že svet je náš. No ale svet nie je náš. Teraz budú znášať dôsledky," vyjadril sa starosta. "Okresný vyšetrovateľ v Poprade, v danom prípade, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovanie cudzej veci," informovala hovorkyňa Jana Ligdayová.

​Starosta je nemilo prekvapený, že si niekto dovolil takto hrubo narušiť poriadok v inak mimoriadne pokojnej obci. Osobne si preto zavolal nielen vinníkov, ale aj ich príbuzných. "To sa nemôže opakovať jednoducho. My tu sme zvyknutí na spolunažívanie. Ja nechcem, aby sa narušil ten vzťah medzi obyvateľmi a Rómami," reagoval starosta. Mladiství vinníci pochádzajú zo slušných rodín. Ich rodičia pracujú a bývajú priamo v obci. Pravidlá ale platia pre všetkých. Starosta verí, že obec zažila toto prvý a poslednýkrát. Vyšetrovanie tohto prípadu zatiaľ ukončené nie je. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy