Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rodine druhýkrát zhorel dom, teraz prespávajú medzi potkanmi
Zdielať na

Rodine druhýkrát zhorel dom, teraz prespávajú medzi potkanmi

KOLÁROVO / Jeden dom horel v priebehu dvoch dní dvakrát. Drevenú stavbu v Kolárove poisťovňa odmietla poistiť. Dom je momentálne neobývateľný a štvorčlenná rodina s invalidnou matkou prespávajú v dome medzi potkanmi.

Rodinný dom v Kolárove si rodina zveľaďovala 20 rokov. "Kedysi tu nebola ani kúpeľňa. Všetko sme robili pomaličky a akonáhle prišli peniaze všetky sme dali na dom," povedala matka Rita Tóthová. Počas varenia obeda zacítila 21-ročná dcéra nezvyčajný dym, keď sa pozrela na digestor videla šľahajúce plamene. Dcéra sa pokúsila plameň uhasiť, no nepodarilo sa a oheň museli uhasiť hasiči. "Bol to šok, všetky veci sme vynášali von a potom sme dali výzvu na Facebook, aby nám ľudia pomohli," povedala suseda Monika Szabóová.

Muž chcel prednedávnom dom poistiť, no poisťovňa to odmietla. "Manžel išiel, aby sem mali poistený dom a hovorili, že na drevené domy nerobia poistku," povedala Rita Tóthová. Štvorčlenná rodina po požiari prespala v opustenom domčeku, ktorý patrí mame pani Rity. V schátralom príbytku plnom potkanov rodina zatiaľ prespáva. Susedia sa rodine snažia pomôcť. "Sú to veľmi milí ľudia, sú veľmi skromní a veľakrát pomohli aj mojim svokrovcom, ktorí bývajú oproti, povedala suseda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy