Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mladík prepadol seniora. Vzal mu aj darčeky pre spolužiakov
Zdielať na

Mladík prepadol seniora. Vzal mu aj darčeky pre spolužiakov

TRENČÍN / 67-ročného muža z Trenčína okradol mladík priamo na ulici, pár metrov od jeho domu. Vrhol sa na neho a vzal mu náprsnú tašku. V nej mal doklady, peniaze a medailóny s podobizňou Panny Márie. Za nimi bolo dôchodcovi najviac smutno.

V deň krádeže ich mal pri sebe 25. Mal to byť darček pre jeho spolužiakov. "Študujem na univerzite tretieho veku. Chcel som im to dať ako darček, aby ich ochraňovala," vysvetlil okradnutý Milan Palák. Pár dní po tom, ako medailóny s podobizňou Panny Márie kúpil, o ne prišiel. Stal sa obeťou zlodeja. Ten ho okradol priamo na ulici. "Pýtal si odo mňa mobil, ktorý som mu nedal. Potom som sa otočil a on mi vytrhol ľadvinku," opísal Milan.

67-ročného dôchodcu si vyhliadol v reštaurácii. Tu si od neho vypýtal cigaretu a peniaze. Dôchodca mu ich dal. Potom ho sledoval a okradol. Nakoniec ale skončil v putách. "Môžem potvrdiť, že ma Panna Mária ochránila, pretože sa mi nestal žiadny úraz," povedal Milan. S páchateľom sa stretol zoči voči na súde. Počas pojednávania sa ku všetkému priznal a svoje konanie oľutoval. "Bol to skrat a bol som pod vplyvom alkoholu. Som vám ochotný uhradiť aj škodu. Bol to skrat, ktorý ľutujem," uviedol obžalovaný.

Obžalovaného, ktorý bol v minulosti dvakrát súdne trestaný a za posledné štyri roky spáchal 14 priestupkov, sudkyňa uznala za vinného zo zločinu krádeže. "Spáchal zločin krádeže a za to sa odcudzuje na trest odňatia slobody vo výmere tri roky," informovala sudkyňa z Okresného súdu Trenčín. Zo súdu ho eskortovali priamo do väzenia, kde si odpykáva trest za to, že neoprávnene použil platobnú kartu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy