Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Roky po vražde ženy priviezli obvineného špeciálom zo Sev. Írska
Zdielať na

Roky po vražde ženy priviezli obvineného špeciálom zo Sev. Írska

MARTIN / Od vraždy mladučkej Renáty Brezniakovej z Martina uplynulo už takmer 10 rokov, no policajti naďalej pracujú na tom, aby objasnili celý tento brutálny čin. V tomto prípade teda teraz obvinili už druhého muža, zatiaľ čo prvý podozrivý je vo vyšetrovacej väzbe už od minulého roka.

Vojtecha, ktorý bol už 21-krát súdne trestaný, previezli vládnym špeciálom zo severoírskeho Belfastu za prísnych bezpečnostných opatrení príslušníci Interpolu Bratislava spolu so žilinskými kukláčmi. Okresný súd Žilina vydal na tohto muža zatýkací rozkaz pre vraždu 19-ročnej Martinčanky Renáty. "Súd zobral obvineného do väzby, že sa bude skrývať. Obvinený sťažnosť podal, ktorú krajský súd zamietol," uviedol Jozef Michňa, hovorca Krajského súdu v Žiline. 

"Vyšetrovateľ NAKA v predmetnej veci vedie trestné stíhanie," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. Pred rokom policajti zadržali prvého muža, ktorý sa mal podieľať na tomto surovom čine. "V predmetnom prípade sú obvinené dve osoby, P.Š a V. U., stíhaný zločin vraždy v spolupáchateľstve," doplnila Barinková. 

Telo Renáty našli blízko rieky Turiec v čase, keď mala o niekoľko dní osláviť svoje dvadsiate narodeniny. Samozrejme, jej mama sa nikdy nevyrovná s tým, že niekto zaškrtil jej dcéru. "Pocity, ktoré sú pri jej hrobe, sú strašné. To musela urobiť len hyena. Aj ona bude mať pokoj, keď sa ten vinník potrestá," vyslovila sa matka Renáty. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy