Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej chcel predať ukradnuté šperky, no neuspel
Zdielať na

Zlodej chcel predať ukradnuté šperky, no neuspel

PREŠOV / 31-ročný zlodej ukradol v jednej z prešovských záložni zlaté prstene. S predajom ukradnutého úlovku si hlavu nelámal. Vošiel do ďalšej záložne len o pár metrov ďalej a tam chcel ukradnuté šperky predať. Jeho pokus o predaj sa skončil zásahom polície.

31-ročný Prešovčan prišiel do jednej z prešovských záložní spočiatku s tým, že im chce predať tovar. Keď však zamestnal obsluhu, využil chvíľu jej nepozornosti a natiahol sa k šperkom vyloženým za ochranným sklom. "Chcel niečo založiť, aby som mu to nacenila a ja som išla vlastne len pozrieť za pultík," uviedla zamestnankyňa záložne. "Ruku prestrčil pod oddeľovacie sklo a z pultu vzal dva prstene zo žltého kovu," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Zlodej po krádeži nezaháľal. Ukradnuté prstene chcel ihneď speňažiť. Prešiel len na druhú stranu ulice, do ďalšej najbližšej záložne. V záložni, kde sa muž pokúšal ukradnutý tovar predať, už o krádeži prsteňov aj o ňom vedeli, hoci prešlo iba zopár minút. Zakrátko skončil aj s ukradnutými šperkmi v rukách polície. "Pani stlačila alarm a ja som volala 158, policajti prišli do 5 minút maximálne," dodala zamestnankyňa záložne.

"Na základe dôkaznej situácie bolo vznesené obvinenie z trestného činu krádeže 31-ročnému Prešovčanovi," dodala Ligdayová. "Súd obvinenému uložil trest odňatia slobody v trvaní 12 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu na skúšobnú dobu 36 mesiacov," ozrejmila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy