Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dvojnásobné nešťastie: Policajti našli v dome plynovú fľašu
Zdielať na

Dvojnásobné nešťastie: Policajti našli v dome plynovú fľašu

NOVÁ BAŠTA / Dvojnásobné nešťastie v rodinnom dome v Novej Bašte. 79-ročná žena neprežila, jej manžela v kritickom stave previezli do nemocnice. Policajti v dome našli plynovú fľašu. Či sa manželia otrávili unikajúcim plynom, v tejto chvíli ešte nie je jasné.

​Do rodinného domu, v ktorom býva dôchodcovský pár, smerovali policajti a záchranári. Na tiesňovú linku mala zavolať žena, ktorá sa o nich starala. "Podľa volania na tiesnovú linku 155 potrebovali pomoc dve osoby. Žena a muž. Podľa volajúceho sa pravdepodobne otrávili," informoval hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Keď záchranári prišli na miesto, 79-ročná dôchodkyňa už, žiaľ, nežila. Jej o rok mladší manžel ešte javil známky života, no bol v kritickom stave. "Priotráveného muža po ošetrení previezli do nemocnice," dodala Krčová.

Policajti tragédiu vyšetrujú ako usmrtenie a ublíženie na zdraví. Na mieste niekoľko hodín zaisťovali dôkazy, ktoré by mohli pomôcť k objasneniu, čo sa v dome vlastne stalo. Viac jasností vnesú aj výsledky pitvy nebohej ženy. "Obhliadajúci lekár na mieste konštatoval neznámu príčinu smrti, preto bola v prípade nariadená súdna pitva," uviedla hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Mária Faltániová. Jednou z možností je to, že starší manželia sa otrávili jedovatým plynom. "Prípad je v štádiu vyšetrovania," uzavrela Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy