Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zlodej rozbíjal okná áut prakom. Paradoxne prespáva v garáži
Zdielať na

Zlodej rozbíjal okná áut prakom. Paradoxne prespáva v garáži

NOVÉ ZÁMKY / Vykradnuté, ale aj ukradnuté autá. Novozámockí policajti obvinili muža, ktorý prespáva paradoxne v garáži a po nociach s prakom vykrádal zaparkované autá. V porovnaní s vlaňajškom, keď v okrese ukradli jediné auto, teraz za týždeň zmizli už dve.

​Návyky z detských čias, pravdepodobne s menej sofistikovaným prakom, obnovil 34-ročný Juraj z Nových Zámkov. "V priebehu troch dní vykonal štyri krádeže vlámaním do motorových vozidiel. Prakom nabitým oceľovou guličkou z ložiska rozbil bočné okno na vozidlách," informoval vedúci I. operatívneho oddelenia OR PZ Nové Zámky Miroslav Macák. Hneď ako zazrel na sedadlách čokoľvek, o čom si myslel, že by to mohol speňažiť, prišiel na rad prak. "Škoda spôsobená poškodením vozidiel niekoľkonásobne prevyšovala škodu spôsobenú krádežami," pokračoval Macák.

Okrem skla navyše poškodil aj karosériu. "Strieľal z diaľky na vozidlá, pričom niekoľkokrát netrafil okno a bolo vidieť stopy po týchto guličkách na bočných dverách," dodal Macák. "Ten prak sa používa na zábavu, na strieľanie na plechovky alebo na nejaké drobné terče. Bežne sa s tými kamienkami strieľalo do nejakých 10 metrov. To je na hru, ale prak nie je na strieľanie jeden na druhého," uviedol majiteľ Army Shopu Tomáš Ágh. Čo vedel, speňažil, nepotrebné veci ale prehadzoval do dvorov domov. Tak sa napríklad k majiteľovi vozidla, ktorý nechal peňaženku v aute, dostali späť ukradnuté doklady, ktoré v nej mal, aj keď peňaženka bola už bez peňazí.

"K tomuto skutku sa 34-ročný páchateľ priznal a poverený príslušník OO PZ v Nových Zámkoch mu vzniesol obvinenie," povedal Macák. Okrem zlodejíčkov typu Juraj sa opäť hlásia už aj zlodeji áut. "V minulom roku bolo v okrese Nové Zámky odcudzené iba jedno motorové vozidlo, kdežto v tomto roku v priebehu jedného týždňa v mesiaci marec boli odcudzené dve vozidlá," informoval ďalej Macák. Obe Octavie. Zdá sa, že po covidových rokoch, keď sa kontrolovali hranice, zlodeji zase nabrali odvahu. "Bolo by dobré, aby občania neriešili tieto veci iba na sociálnych sieťach, ale aby sa obrátili priamo na políciu," uzavrel Macák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy