Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Páchatelia nemali šancu. Ich zločiny odhalil kamerový systém
Zdielať na

Páchatelia nemali šancu. Ich zločiny odhalil kamerový systém

PREŠOV / Vďaka kamerovému systému a všímavosti jeho obsluhy skončil v rukách policajtov nebezpečný muž aj so svojím komplicom. Tí priamo na ulici okradli nič netušiaceho muža. Policajti ich zadržali krátko po čine. Jeden má iba 18 rokov, druhý ešte menej. Starší už bol obvinený.

​Vo videu sú zábery, ktoré zachytila kamera mestskej polície. Na nich vidieť podozrivého muža, ktorý sa až nápadne podobal opisu človeka, ktorý mal mať na svedomí krádež mobilného telefónu na železničnej stanici. "Prišli za nami železniční policajti s tým, že na stanici došlo k okradnutiu osôb. Mali opis páchateľa a požiadali nás, či by sme nevedeli na našom kamerovom systéme vyhľadať takúto osobu," opísal náčelník MsP Prešov a prezident ZNMOPS Ján Andrejko.

Hľadanie trvalo len pár minút. Väčšie prekvapenie nastalo, keď si obsluha kamery mestskej polície v ten istý deň, ale už večer, všimla podozrivú osobu opäť v okolí železničnej stanice. Keď obsluha kamery zbadala podozrivého muža, ihneď bola na miesto vyslaná hliadka. Podozrivý muž však nastúpil do trolejbusu číslo osem, smer najväčšie prešovské sídlisko. Obsluha kamerového systému sledovala pohyb na ďalších kamerách po trase trolejbusu. Podozrivý muž netušiac, že už má v pätách policajta pri kamere, vystúpil na ďalšej zastávke a s komplicom sa vrhli na muža, ktorého sotili na zem a okradli priamo na ulici.

"Pristúpili k nemu a začali ho okrádať. Vyťahovali mu z vrecka mobil a doklady. Hodili ho na zem a vyliali mu niečo na tvár," dodal Andrejko. "18-ročného mladíka prešovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže. Obvinený je stíhaný väzobne," informoval hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. Kamera je síce vzdialená stovky metrov, no optika má také rozlíšenie, že zastávku má ako na dlani. Navyše hliadka, ktorá smerovala k železničnej stanici, sa už na pokyn obsluhy kamier presunula po trase trolejbusu. Páchateľov tak zadržali krátko po čine. I keď sa pokúsili o útek, nemali žiadnu šancu.

"Samozrejme, že sa pokúšali ujsť, ale nemali šancu. Takto má fungovať spolupráca dvoch orgánov verejnej správy, teda štátnej, železničnej a mestskej polície. Keď to bude fungovať takto, všetci občania budú spokojní," uzavrel Andrejko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy