Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muža za krádež dvoch sprchovacích gélov čaká pobyt za mrežami
Zdielať na

Muža za krádež dvoch sprchovacích gélov čaká pobyt za mrežami

MEDZILABORCE / Za krádež dvoch sprchových gélov pol roka natvrdo v base. Páchateľovi priťažil fakt, že podobného skutku sa už dopustil nedávno. Hoci si z obchodu odniesol produkty za necelých sedem eur, jeho pobyt vo väzení bude stáť daňových poplatníkov asi päťdesiat eur denne.

Ku skutku došlo v jednom zo supermarketov v Medzilaborciach. Muž sa tam síce vybral na nákup, no zaplatiť sa nechystal. Z obvinenia vyplýva, že do rukávov svojej vetrovky schoval dva sprchovacie gély a následne prešiel cez pokladničnú zónu bez platenia. Muž bol ale podozrivý pre pracovníka bezpečnostnej služby. A to oprávnene. "Muž tak konal napriek tomu, že za podobný skutok bol postihnutý v marci minulého roka. Neprekážalo mu ani to, že za podobný skutok už bol v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Sudca ho uznal za vinného

Uložil mu trest s ohľadom na jeho kriminálnu minulosť. "Trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia," vysvetlila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Hoci hodnota ukradnutej drogérie je ani nie sedem eur, jeho pobyt vo väzení bude daňových poplatníkov stáť denne sedemnásobne viac. Verdikt prvostupňového súdu je právoplatný. Muža teda za krádež sprchovacích gélov čaká pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy