Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezvládnutý rozchod: Žena bodla partnera nožom do hrudníka
Zdielať na

Nezvládnutý rozchod: Žena bodla partnera nožom do hrudníka

MARTIN / Mladá žena z Martina čelí obvineniu za prečin ublíženia na zdraví, pretože mala napadnúť svojho partnera brutálnym spôsobom. Sudca Okresného súdu v Martine rozhodoval o tom, či Eva Kristína pôjde do vyšetrovacej väzby.

Podľa obvinenia surovo zaútočila útla 24-ročná žena na svojho o rok mladšieho priateľa v rodinnom dome v martinskej mestskej časti Priekopa. Pustila sa do neho v nočných hodinách a zobrala pritom do ruky malý keramický skladací nožík s ružovou rukoväťou. "Nožom mala bodnúť muža do oblasti chrbta, čím spôsobila bodnú ranu, ktorá si vyžiadala lekársky zákrok," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc údajne napadnutého muža. Posádka ho ošetrila a s otvorenou ranou hrudníka transportovala do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

​Podľa informácií TV JOJ mladá žena v čase incidentu nebola triezva. Zrejme preto, lebo nezvládla rozchod. So svojím druhom sa pohádala, keď ju chcel opustiť. "Na obvinenú ženu poverený príslušník spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby," vysvetlila Kremeňová. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvinenú do väzby, nakoľko existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol hovorca KS v Žiline Jozef Michňa.

Odmietnutej žene sa za mreže naozaj nechcelo

"Zároveň zamietol návrhy obvinenej o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka, písomným sľubom a prevzatím záruk dôveryhodnou osobou," dodal Michňa. Rozhodnutie martinského sudcu právoplatné nie je. Obvinená žena proti tomuto verdiktu podala sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať žilinský krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy