Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na mol opitý vodič nezvládal riadenie, viezol aj 13-ročné dieťa
Zdielať na

Na mol opitý vodič nezvládal riadenie, viezol aj 13-ročné dieťa

TRNAVA / Na mol opitý muž si neváhal sadnúť za volant a jazdiť po diaľnici. Navyše mal v aute 13-ročné dieťa. Všímaví vodiči jeho podozrivú a nebezpečnú jazdu nahlásili policajtom.

47-ročný vodič sa nevedel udržať medzi jazdnými pruhmi a dlhší úsek cesty nebezpečne manévroval zo strany na stranu. Jeho jazda sa nepozdávala pozorným vodičom, ktorí zavolali tiesňovú linku polície. Za mužom okamžite vyrazili diaľniční policajti. 

"Policajti muža zastavili na majákoch a muža na odpočívadle Červeník, v smere na Žilinu, podrobili policajnej kontrole. Okrem dokladov k vedeniu vozidla ho vyzvali, aby sa podrobil orientačnej dychovej skúške, ktorej hodnota sa vyšplhala až na 2,54 promile," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Pri takýchto hodnotách alkoholu v krvi je zázrakom, že sa muž vôbec udržal na nohách. Nezodpovedný a opitý šofér ohrozoval nielen ostatných vodičov, ale aj 13-ročného chlapca, ktorého viezol v aute. "Policajti mu okamžite ďalšiu jazdu zakázali, na mieste mu zadržali vodičský preukaz, obmedzili ho na osobnej slobode a eskortovali do policajnej cely," uviedla Antalová.

Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v rámci super rýchleho konania sa rovno postavil pred sudcu. Ten bol neoblomný a nezodpovedného vodiča poslal nepodmienečne na mesiac za mreže. Zároveň mu uložil zákaz šoférovať. 

Za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí vodičom trest prepadnutia veci, väzenie až na jeden rok, finančná pokuta či zákaz šoférovať, prípadne kombinácia viacerých trestov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy