Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zistenia TV JOJ: Obžalovaní z vraždy mafiána Miroslava Sýkoru sú oslobodení
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Obžalovaní z vraždy mafiána Miroslava Sýkoru sú oslobodení

Zdroj: Polícia SR

BRATISLAVA / Prvostupňový súd v stredu, 29. marca, oslobodil spod obžaloby obžalovaných mužov z vraždy niekdajšieho mafiánskeho bossa Miroslava Sýkoru. Z vraždy polícia obvila nitrianskeho podnikateľa Ľuboša Ferusa, ktorý je považovaný za bývalého bossa nitrianskeho podsvetia a ďalších troch mužov. Obvinenie padlo pred desiatimi rokmi, na súd sa dostal prípad podaním obžaloby v roku 2015. Sudca po vykonaní dokazovania obžalovaných oslobodil spod obžaloby. Prokurátor podal po vynesení oslobodzujúceho rozsudku sťažnosť. Bude o nej rozhodovať krajský súd.

Vražda, z ktorej sú muži stíhaní, sa stala v roku 1997. Okrem Ľuboša Ferusa sú obžalovaní aj Marek Ľupták, Richard Benčič, prezývaný Kofola, a Milan Majtán. Vražda sa stala na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Sýkoru páchatelia popravili samopalmi.

Na stredajšom oslobodzujúcom rozsudku Okresného súdu Bratislava I neboli prítomné médiá, hoci prípad bol dlhodobo sledovaný. Vražda patrí k významným udalostiam v slovenskom podsvetí. Stanovisko k rozhodnutiu sudu oslobodiť obžalovaných v prípade vraždy Sýkoru pre TV JOJ poskytla obhajkyňa obžalovaného Ľuboša Ferusa, Júlia Vestenická: "Ja ako obhajca vítam toto rozhodnutie súdu. Čo ma teší o to viac, že k tomu rozsudku došlo po takej dlhej dobe. Môj klient od začiatku tvrdil a tvrdí, že vražda Miroslava Sýkoru a vražda Čongrády boli vytvárané tzv. "cez kopirák", pričom obidve voči jeho osobe boli konštruované rovnakými osobami." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy