Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na iného muža zaútočil nožom, no tvrdí, že len bránil seba a svoju rodinu
Zdielať na

Na iného muža zaútočil nožom, no tvrdí, že len bránil seba a svoju rodinu

HORNÝ ZEMPLÍN / Po roztržke napokon skončil zranený aj údajný agresor. Na súd prišiel s previazanou rukou a s tým, že sudkyni všetko vysvetlí.

Na súd síce prišiel so zranenou rukou, no práve jeho policajti napokon obvinili. Na iného muža mal zaútočiť nožom. On pritom tvrdí, že má argumenty, prečo sa tak stalo. "Vyšetrovanie prípadu nie je ukončené a prebiehajú ďalšie procesné úkony," informuje prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Pri incidente sa napokon zranili obaja hlavní aktéri. "Podľa volania na tiesňovú linku 155 muža údajne napadli a krvácal z ruky. Vyslaní záchranári ho ošetrili a transportovali do nemocnice," povedala hovorkyňa operačného strediska záchranného zdravotného strediska Alena Krčová. A kým jeden skončil v nemocnici, druhý v putách. 

"37-ročného muža vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví," dodala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Po zadržaní strávil muž niekoľko nocí za mrežami policajnej cely. Napokon sa s návrhom na vzatie do väzby zo skutku zodpovedal na súde. Štáb TV JOJ sa pýtal, prečo vlastne k incidentu došlo. Podrobnosti obvinený neprezradil.

I keď si myslel, že jeho argumenty padnú na úrodnú pôdu, sudkyňa to videla inak. "Bol sudkyňou vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestu a tiež na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Súd teda väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a muž zo súdu putoval za mreže. "Ak sa obvinenému mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodáva Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy