Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladícka nerozvážnosť a vysoká rýchlosť spôsobili dopravnú nehodu
Zdielať na

Mladícka nerozvážnosť a vysoká rýchlosť spôsobili dopravnú nehodu

TURIE / Nehoda, za ktorou stojí nielen mladícka nerozvážnosť, ale zrejme aj vysoká rýchlosť. V obci Turie pri Žiline narazilo osobné auto do dvoch stĺpov. Mladík, ktorý sedel za volantom, skončil v nemocnici a vodič, do ktorého narazil, mal pre zmenu neuveriteľné šťastie.

Partia chlapcov šla z Rajca smerom do obce Višňové. V Turí mladý šofér šliapol na plyn a podľa svedkov vo vysokej rýchlosti nezvládol zákrutu. "Rútili sa mladí chalani, chytili stĺp a začali rotovať. Buchli mi do zadnej časti auta a do stĺpu, ktorý zlomili," opísal situáciu účastník nehody. Vodič malej Toyoty, ktorý smeroval z práce domov do Stránskeho, je presvedčený o tom, že ho od čelnej zrážky delili len sekundy. "Keby som to dostal ja v tej malej Yaris-ke, tak asi nemám nohy," doplnil.

Za volantom sedel Matúš a viezol svojich troch neplnoletých kamarátov. Našťastie boli všetci pripútaní. To, že Matúš šliapol na plyn, priznali aj aj jeho spolujazdci vo veku od 14 do 16 rokov. Vraj mu v dedine hovorili, aby spomalil. "My sme vyšli zo zákruty a videl som tam to auto, hovoril som mu nech brzdí," uviedol Matúšov kamarát.

"Z vozidla vytiekli prevádzkové kvapaliny, privolali sme Správu ciest na očistenie vozovky," informoval Michal Čecho, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Cez Turie si vodiči skracujú cestu, aby sa vyhli kolónam. "Tu je ráno o siedmej problém prejsť cez cestu," opísal situáciu v dedine miestny obyvateľ. Dedinčania už majú plné zuby rýchlo jazdiacich vodičov po dedine, chystajú sa za starostkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy