Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nádejný ženích brutálne zaútočil na budúcu nevestu v deň zásnub
Zdielať na

Nádejný ženích brutálne zaútočil na budúcu nevestu v deň zásnub

Za mrežami mohol stráviť celý život, nakoniec dostal 12 rokov. Napriek tomu je nespokojný. Reč je o 29-ročnom Jánovi, ktorý brutálne zaútočil na svoju snúbenicu. Stalo sa to minulý rok na jazerách v Lednických Rovniach. Žena prežila len vďaka rýchlemu zásahu lekárov.

Stalo sa to v deň ich zásnub. Pár minút po tom, ako mu povedala áno. Začali sa hádať a potom ju surovo napadol. "Keď ležala na zemi, kopal ju do hlavy. Kričal na ňu, že ju zabije a udieral ju do hlavy neznámym predmetom," informoval predseda senátu Okresného súdu v Trenčíne. "Ten útok smeroval na hlavu. Musel byť brutálny, lebo krvné stopy boli po celej chatke," uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

Jeho snúbenica utrpela vážne zranenia hlavy. Útočníka obžalovali z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. "V žiadnom prípade som na ňu nezaútočil. Bola to nehoda, kedy som na ňu spadol, kolenom do oblasti hlavy," uviedol obžalovaný Ján H. Obhajca obžalovaného žiadal jeho oslobodenie. Tvrdil, že v čase spáchania skutku bol nepríčetný. Súd sa s ním ale nestotožnil. "Znalec nepovedal, že bol úplne nepríčetný, iba v zmenšenej miere," uviedol predseda senátu.

Senát ho nakoniec jednohlasne uznal za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. "Za to sa odcudzuje na trest odňatia slobody na 12 rokov," vyhlásil predseda senátu.

Hrozilo mu 22,5 roka až doživotie. Senát mu ale trest mimoriadne znížil. Podľa slov predsedu senátu je takýto trest zákonný a postačujúci na nápravu. Prokurátor žiadal 18 rokov. "Ja som navrhoval 18 rokov. Už v minulosti sa dopustil obdobného skutku voči bývalej manželke. Bol v podmienke, pil napriek zákazu," uviedol prokurátor.

Rozsudok právoplatný nie je. Odvolal sa voči nemu obžalovaný aj prokurátor. Vo veci tak bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy