Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dopravnú nehodu na rýchlostnej R1 zapríčinil psík
Zdielať na

Dopravnú nehodu na rýchlostnej R1 zapríčinil psík

BANSKÁ BYSTRICA / Vážna nehoda na R1. Medzi Zvolenom a Banskou Bystricou sa počas rannej špičky zrazilo viacero áut. Príčinou bol pes, ktorému sa autá na diaľnici snažili vyhnúť.

Pes zrejme ušiel niekomu z dvora v okolí Sliača a cez dieru v plote sa dostal až na diaľnicu. Počas rannej špičky pobehoval po ceste, vodiči áut sa mu snažili vyhnúť.

Vodiči kľučkovali, brzdili a hoci do psa nikto nenarazil, viacero áut sa kolízii nevyhlo. Jedno z nich sa po náraze dokonca prevrátilo na strechu. "Príčinou kolízie bol pes, ktorý sa dostal na diaľnicu a vozidlá, v snahe zabrániť zrážke, museli rýchlo brzdiť," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Na diaľnici zasahovali hasiči so záchranármi. Ošetrenie potrebovalo viacero ľudí. "Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o nehodu štyroch vozidiel, z toho jedno bolo na streche. Odpojili sme akumulátory vozidiel a vyšetrili sme posádky," uviedol Miroslav Slovák z Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa zasahujúcich záchranárov bolo veľkým šťastím, že nedošlo k žiadnym vážnym zraneniam. "Nehoda si vyžiadala ľahšie poranenia. Dve účastníčky nehody boli po ošetrení záchranármi ponechané na mieste," informovala Alena Krčová hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Psa, ktorý pobehoval po ceste sa podarilo odchytiť zasahujúcim hasičom. Policajti budú zisťovať, kto je jeho majiteľom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy