Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jedna jediná rana do hrude sa stala osudnou 51-ročnej žene
Zdielať na

Jedna jediná rana do hrude sa stala osudnou 51-ročnej žene

KOŠICE / Jedna jediná rana do hrude sa stala osudnou 51-ročnej žene. Podľa informácií TV JOJ sa mali pohádať so svojím mužom pre údajnú neveru. Manžel nebohej Mariky sa v pondelok, 27. marca, s ľútosťou postavil pred sudcu.

53-ročný František zavraždil svoju manželku tak, že jej zasadil jednu ranu nožom do hrudníka. Tá na následky zranení zomrela na mieste. Krátko pred krvavým incidentom mali manželia spolu obsluhovať vo svojom podniku v obci. František tam mal vypiť pár pohárikov a išli domov, kde sa pohádali. Podľa informácií TV JOJ išlo o Františkovu neveru. Potom chytil muž nôž a zasadil Marike jednu smrteľnú ranu do pravej časti hrudníka, na ktorú zomrela.

"Nehádajte sa, keď sú po ruke zbrane alebo veci, ktoré by mohli tomu druhému smrteľne ublížiť. Skúste sa zastaviť ešte pred tým, než zoberiete do ruky nôž, pohár, fľašu alebo čokoľvek, čo by mohlo byť smrteľnou zbraňou," odporučila psychiatrička Danica Caisová. Na otázku, či mu je to ľúto, odpovedal obvinený "áno". "Väčšina tých ľudí, ktorí v takomto konflikte niekomu ublížia alebo ho zabijú, trpia obrovskými výčitkami svedomia a všetci povedia: Keby som to mohol vrátiť, tak takto by som to neurobil," pokračovala psychiatrička.

Sudca okresného súdu obvineného vzal do väzby, a to z viacerých dôvodov. "Exituje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a bude pokračovať v trestnej činnosti," informoval hovorkyňa krajských košických súdov Anna Pančúrová. Obvinený ale podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd. V prípade uznania viny mu hrozí až doživotný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy