Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zbili ho a nechali na zemi. Chlapca zachránili vďaka kamerám
Zdielať na

Zbili ho a nechali na zemi. Chlapca zachránili vďaka kamerám

SEREĎ / Pracovníci kamerového systému Mestskej polície v Seredi privolali záchranku mladíkovi, ktorého jedny zbili a ďalší sa len prizerali. Na kamere videli nielen samotný incident, no i to, ako mladík so zranenou hlavou ostal ležať nehybne na zemi. Pomoc mu nikto z partie ľudí neprivolal a z miesta bezohľadne odišli.

Pracovníci kamerového systému zbadali skupinu mladistvých. Keďže ich správanie sa im nepozdávalo stále ich sledovali. "Ako ho viedli na samotné miesto spáchania tak ho postrkávali, ďalšia osoba mu odklepávala popol z cigarety za krk," uviedol náčelník mestskej polície Ladislav Fabo. Keďže kamery nie sú pri toku rieky nebolo vidno, čo sa tam dialo. Keď mladí vyšli od brehu a medzi nimi nebol mladík, do ktoré strkali, hneď na miesto vyslali hliadku mestskej polície. "Nikto nezakročil, bolo to také chladné, ako keby to bola samozrejmosť. Bolo to také udivujúce správanie mladých ľudí nevedeli sme si to vysvetliť," dodal Fabo. 

S vážnymi zraneniami ho tu nechali a odišli preč. Mestskí polícia hneď privolali záchranárov a príslušníkov štátnej polície. " V konečnom dôsledku by nám to nikto nenahlásil a dajme si otázku ako by ten zranený chlapec dopadol," ozrejmil Fabo. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Zlatice Antalovej, polícia vec rieši v súvislosti s trestnými činmi výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Podľa informácii TV JOJ mladík má zranenia hlavy a skončil v nemocnici. Výtržníkov trest neminie. "V zmysle zákona môže páchateľom takého to skutku hroziť trest odňatia slobody až na tri roky. V prípade mladistvých osôb sa trest znižuje na polovicu," vysvetlila Antalová. Rodičom by nemalo byť ľahostajní, čo robia ich deti vo voľnom čase. "Mladí ľudia, ktorí sa na nám obracajú hovoria, že rodičia nemajú na nich čas, že sú v pozícii kontroly, že málo tým deťom dávajú zážitok," uzavrel psychológ Marek Madro.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy