Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Má 17 a na krku druhé obvinenie. V parku mal napadnúť muža
Zdielať na

Má 17 a na krku druhé obvinenie. V parku mal napadnúť muža

LUČENEC / Má iba 17 rokov a už je druhýkrát obvinený z lúpeže. Tentokrát mal Vasil v lučeneckom parku napadnúť o 5 rokov staršieho muža. Z vrecka mu zobral nefunkčný mobil a ušiel. O niekoľko hodín neskôr ho už z domu v putách odvádzali policajti.

22-ročného muža mal napadnúť ráno o piatej v lučeneckom parku niekde medzi letným kinom a reštauráciou. Mladý útočník ho mal chytiť pod krk a stiahnuť na zem. Držal ho pod krkom a kopal ho do chrbta. Udrel ho päsťou do tváre. Mal mu spôsobiť iba povrchové zranenia. "Tomuto mužovi po fyzickom napadnutí páchateľ ukradol z vrecka mobilný telefón," uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Išlo o nefunkčný mobil v hodnote asi 40 eur. Z miesta potom ušiel, napadnutý muž prípad ohlásil policajtom. "Už na druhý deň ráno lučeneckí kriminalisti zadržali v tejto súvislosti podozrivého muža," dodala Kováčiková. Skutku sa mal dopustiť iba 17-ročný mladík, ktorého aj obvinili z lúpeže. Hoci bude plnoletý iba o dva mesiace, toto je už druhý prípad lúpeže, z ktorej je obvinený. Podmienka sa mu skončila iba v januári. "Zo strany vyšetrovateľky bol podaný aj podnet na návrh vzatia obvineného do vyšetrovacej väzby," doplnila Kováčiková.

Na chodbe súdu nám povedal iba toľko, že s poškodeným sa spolu flákali po meste. Priznal, že mobil mu ukradol, no poprel, že by ho udrel. Prípad budú naďalej vyšetrovať. Vasila však eskortovali do ústavu na výkon väzby. Rozhodol tak sudca. Obvinený mladík sťažnosť nepodal, rozhodnutie je teda právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy