Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Manželku mal kopať, škrtiť a udierať päsťami. Žena povedala dosť
Zdielať na

Manželku mal kopať, škrtiť a udierať päsťami. Žena povedala dosť

TRENČÍN / Policajná eskorta priviezla na Okresný súd v Trenčíne 47-ročného Jozefa, ktorý sa mal podľa polície mimoriadne kruto správať k svojej manželke. Okrem úderov päsťami a škrtenia jej mal uštedriť aj kopanec do rozkroku. Muža v jeho besnení nezastavilo ani to, že za rovnaký trestný čin bol odsúdený len nedávno.

Bitky, vyhrážky a neustály strach. Takto opísala polícii svoj život manželka 43-ročného Jozefa z Ilavy. Muž sa mal podľa vyšetrovateľa správať k žene obzvlášť surovo. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania, manžel fyzicky napadol svoju manželku v kúpeľni bytu v Ilave, a to tak, že ju kopol do rozkroku, udieral päsťami do hlavy a fackoval. Vo fyzických útokoch mal pokračovať aj v obývačke bytu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Žena sa pred ním nemala, kde skryť

Muž ju mal v amoku naďalej udierať do hlavy, následne dokonca škrtiť a pri tom jej vulgárne nadávať. "Manželke mal povedať slová, že má zomrieť, inak ju zabije, aby sa jej konečne zbavil. Zúfalá žena sa odhodlala podať na manžela trestné oznámenie," dodala Kuzmová.

​Nebolo to prvýkrát. Ako sme zistili na trenčianskom súde, Jozef sa svojej manželke vyhrážal opakovane, za čo bol len pred niekoľkými mesiacmi podmienečne odsúdený. "Z rozsudku vyplýva, že ju udieral päsťami, bil ju kovovým kutačom a následne kuchynským nožom s dĺžkou čepele 30 centimetrov, ktorý jej priložil k bruchu, sa poškodenej vyhrážal zabitím," reagoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Ilavskí policajti tak muža opäť zatkli a posadili do cely. Dočkal sa ďalšieho obvinenia, ktoré prokurátor doplnil aj o návrh na Jozefovo väzobné stíhanie. Kuzmová dodáva: "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Ilave vzniesol obvinenie voči 47-ročnému mužovi pre prečin nebezpečného vyhrážania." Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny až trojročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy