Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Netradičný zásah na Kysuciach: Pomoc potreboval zrazený vlk
Zdielať na

Netradičný zásah na Kysuciach: Pomoc potreboval zrazený vlk

KYSUCE / Kysuckí policajti majú za sebou netradičný zásah. Spolu s ochranármi prírody a aj zverolekárom sa podieľali na záchrane vlka, ktorého zrazil neznámy vodič.

Zblúdilú vlčicu objavili ľudia v dedine Stará Bystrica. "Z našej centrály sme boli zavolaní preveriť situáciu, ktorá bola nahlásená neznámym človekom," uviedla Katarína Ábelová z obvodného oddelenia Policajného zboru v Krásne nad Kysucou. Policajti z Krásna nad Kysucou teda vyrazili na miesto, kde mali nahlásenú zrazenú šelmu. "Vlčica bola blízko miestnej komunikácie Starej Bystrice, bola pri rodinnom dome medzi tujami a plotom," dodala Ábelová. 

A hneď na prvý pohľad videli, že toto zviera trpí. "Vlčica bola ustrnutá, nesprávala sa agresívne," opísala Ábelová. Samozrejme, policajti ihneď volali ochranárom prírody. "Ona dostala úder do hlavy, bola otrasená, som rozhodol, že povoláme veterinárneho lekára, ktorý má skúšky na uspávanie," uviedol riaditeľ správy Chránenej krajinnej oblasti Kysuce Ján Korňan. 

Uspaté zviera previezli do veterinárnej ambulancie, kde urobili ďalšie vyšetrenia. "Spravil sa sonograf na vylúčenie krvácania, pričom sme zistili, že vlčica je približne v polovici gravidity," dodal veterinár Marek Ábel. Doráňanú šelmu z Kysuckých Beskýd hospitalizovali na dva dni. "Na druhý deň sme ešte urobili krvné testy, pozreli sme, či ten plod ešte prežil," dodal Ábel. 

A keď sa pozviechala zo svojich zranení, vypustili ju naspäť tam, kde patrí. "Najprv hrala mŕtveho chrobáka, bola v strese," vysvetlil Korňan. Nakoniec sa však vlčica rozbehla do voľnej prírody, kde sa môže postarať o rozšírenie zvieracej ríše.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy