Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážny úraz vo fabrike: Muži po zásahu chemikáliou skončili v nemocnici
Zdielať na

Vážny úraz vo fabrike: Muži po zásahu chemikáliou skončili v nemocnici

VRANOV NAD TOPĽOU / V drevospracujúcej fabrike na východe Slovenska došlo k vážnemu pracovnému úrazu. Ten už preveruje Inšpektorát práce. Pri výmene tesnenia zasiahol dvoch pracovníkov čierny luh. Jeden je v nemocnici vo vážnom stave.

Stalo sa to počas výmeny tesnenia na luhovom potrubí, keď boli chemikáliou zasiahnutí dvaja zamestnanci. Príčinu ako aj okolnosti tejto udalosti preveruje Inšpektorát práce. "IP Prešov táto udalosť bola nahlásená v utorok, 21. marca večer. Inšpektori práce začali vyšetrovanie. Zatiaľ nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedol hovorca Národného inšpektorátu práce, Ladislav Kerekeš.

S hovorcom sa štábu TV JOJ spojiť nepodarilo. Obaja muži utrpeli po zásahu čiernym luhom vážne zranenia. Jeden z nich bol zasiahnutý viac a ten sa podľa zdroja TV JOJ nachádza v umelom spánku. Niektorí zamestnanci, ktorí odchádzali domov po rannej zmene, o tom, čo sa stalo, ani len nepočuli. V minulosti prišli za bránami fabriky o život dvaja ľudia. Desať rokov dozadu okúsili riziko vo výrobe aj manažéri podniku. Pri kontrole spadli do kade s horúcim roztokom. Prelomila sa pod nimi drevená podlaha a obarili si nohy. S prosbou o informácie k poslednému prípadu sa štáb obrátil aj na políciu. Tá ale na Okresnom riaditeľstve policajného zboru vo Vranove nad Topľou žiaden takýto prípad neeviduje. "Na základe vášho dotazu bude daná vec políciou preverená," uviedol hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik. "Jedná sa o podozrenie z dvojnásobnej ťažkej ujmy na zdraví. Ak sa preukáže pochybenie zamestnávateľa, hrozí mu pokuta minimálne 20-tisíc eur," vysvetlil Kerekeš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy