Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za múrmi bratislavskej väznice došlo k vražde
Zdielať na

Za múrmi bratislavskej väznice došlo k vražde

BRATISLAVA / V bratislavskom Starom Meste na Chorvátskej ulici našli v utorok 21. marca ráno telo mŕtveho muža vo výkone väzby. Zo začiatku nebolo jasné či išlo o samovraždu. Neskôr sa ukázalo, že zomrel násilnou smrťou.

53-ročný muž sedel vo väzbe v bratislavskom justičnom paláci. Sudca ho poslal za mreže pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti a týrania blízkej alebo zverenej osoby. Na cele bol spolu s ďalším spoluväzňom. Či medzi nimi došlo k nejakému konfliktu alebo hádke sa zatiaľ nevie. Podľa zdroja TV JOJ ho mal jeho spoluväzeň udusiť vankúšom.

"Bezprostredne po nahlásení tejto udalosti spoluobvineným na cele bola obvinenému poskytnutá personálom ústavu neodkladná prvá pomoc a zároveň bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," uviedla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. Mužovi už nedokázali pomôcť. Na miesto privolali aj obhliadajúceho lekára. Ten na presné určenie smrti nariadil pitvu.

"Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky po vykonaní neodkladných a neopakovateľných úkonov na mieste činu začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je Zbor väzenskej a justičnej stráže oprávnený poskytovať bližšie informácie," doplnila Kacvinská. To, ako presne a z akých dôvodov došlo k vražde za múrmi väznice, preukáže až policajné vyšetrovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy