Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajti už niekoľko mesiacov objasňujú prípady oklamaných dôchodcov. Vykonali viacero prehliadok
Zdielať na

Policajti už niekoľko mesiacov objasňujú prípady oklamaných dôchodcov. Vykonali viacero prehliadok

LUČENEC / Už niekoľko mesiacov policajti z Veľkého Krtíša objasňujú prípady oklamaných dôchodcov. Informácie a dôkazy zhromažďujú už od leta minulého roku. Ide väčšinou o náročné a zdĺhavé vyšetrovanie. Podvodníci sú totiž veľmi vynaliezaví. V súvislosti s vyšetrovaním vykonali viacero bytových aj nebytových prehliadok.

Kukláčov na sídlisku Rúbanisko spozorovali miestni pred pol siedmou ráno. Jeden z nich niesol v ruke baranidlo. Mierili do jedného z bytov. V tom istom čase vtrhli aj do ďalšieho bytu v paneláku neďaleko centra Lučenca. Podľa zistení TV JOJ zasahovali aj mimo Slovenska, konkrétne v Maďarsku. Všetky zásahy mali spolu súvisieť. "Polícia z Veľkého Krtíša v súvislosti s objasňovaním trestnej činnosti podvodov na senioroch vykonala tri domové prehliadky a šesť prehliadok nebytových priestorov," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

V Lučenci skončili neskoro popoludní. Okrem podrobnej prehliadky bytu prezreli aj autá či garáže. Len z jedného bytu vyniesli pol vreca zaistených dôkazov, ktoré by im mohli pomôcť posunúť sa vo vyšetrovaní ďalej. "Zadržané boli tri podozrivé osoby, ktoré boli po vypočutí prepustené," dodáva Mária Faltániová. Zatiaľ síce obvinenie nevzniesli voči žiadnej z týchto osôb, no podľa policajnej hovorkyne vyšetrovanie týchto prípadov naďalej pokračuje. Polícia bude podrobne analyzovať zabezpečené dôkazy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy