Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar skladovej haly spôsobil škody za jeden milión eur
Zdielať na

Požiar skladovej haly spôsobil škody za jeden milión eur

NOVÉ ZÁMKY / Obrovský požiar v Nových Zámkoch zničil halu, kamióny i autá. Na miesto vyrazila okrem záchranných zložiek aj expertízna skupina. Škody siahajú do astronomických výšok.

V nedeľu, 19. marca, krátko pred desiatou hodinou večer vznikol na Považskej ulici v Nových Zámkoch rozsiahly požiar. Plamene, ktoré siahali do niekoľko desiatok metrov, zachvátili odstavený kamión, pričom sa oheň postupne rozšíril na skladovú halu zásielkovej služby.

Požiar poškodil aj viacero zaparkovaných osobných a nákladných vozidiel. Počuť boli aj dva výbuchy. "Hasičom sa požiar krátko pred pol jednou ráno podarilo lokalizovať. Počas noci pri udalosti zasahovalo 38 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 12 kusmi techniky," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Po likvidačných prácach sa následne zamerali na lokálne ohniská. Až po úplnom uhasení požiaru polícia urobila obhliadku miesta činu. "Novozámockí kriminalisti okamžite pátrali po príčine požiaru. V tejto chvíli už pracujú s podozrivou osobou, ktorá pravdepodobne požiar kamiónu založila," uviedla Čuháková. 

​Podľa zistení TV JOJ ide o muža srbskej národnosti, ktorý bol včera večer pod vplyvom alkoholu. Podpáliť mal záclonku na okne kabíny kamióna. "Poverený príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia," doplnila Čuháková. "Na miesto bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na jeden milión eur," informovala Katarína Križanová, hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy