Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zvrat v prípade vyhrážania: Manželka so synom všetko popreli
Zdielať na

Zvrat v prípade vyhrážania: Manželka so synom všetko popreli

HUMENNÉ / Na syna kričal, že mu odreže hlavu a manželke sa vyhrážal smrťou – zastavili ho až policajti. 61-ročného muža obvinili z dvoch trestných činov a už druhý mesiac sedí vo väzbe. V prípade nastali závažné zmeny a jeho manželka išla na políciu vypovedať ešte raz – podľa jej slov – s chladnou hlavou.

"Ale veď on nás tu nenaháňa s nožíkmi," obraňuje muža, ktorého s putami na rukách predvádzali na okresný súd v Humennom, jeho manželka. Podľa obvinenia sa ukryl za traktor na dvore a čakal na syna. Keď ho zbadal, vyskočil odtiaľ a začal ho biť. "Po celý čas na syna vulgárne nadával a vyhrážal sa mu, že mu odreže hlavu. Synovi sa podarilo utiecť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Polícia muža obvinila z dvoch trestných činov po tom, ako sa vlastnému synovi vyhrážal zabitím. "Obvinený bol vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo pokračovať v trestnej činnosti," dodala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Žena s mužom majú štyri deti, išla na políciu vypovedať znova a chce, aby ho pustili na slobodu."Rozhodla som sa ísť na políciu a povedať to s chladnou hlavou, lebo som si to prehodnotila, lebo nebolo to také tragické, aj ľúto mi to je, lebo netrebalo policajtov volať hneď," povedala manželka obvineného. 

Políciu vtedy privolal 16-ročný syn. Ten tvrdí, že otec ich síce nikdy nebil, no problém vidí v niečom inom. "Otcovi by veľmi pomohlo, keby išiel na protialkoholické liečenie, lebo keď je triezvy, tak je super, aj pomôže doma, do roboty chodí," dodal syn. Podľa jeho matky mu odpustili a už sa na neho ani nehnevajú. "Keď sa manželka, alebo blízky príbuzný rozhodne vypovedať, že sa to tak nestalo, tak v prípade nebezpečného vyhrážania to nemá žiaden zmysel," spomenula expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Nebezpečné vyhrážanie totiž nepatrí medzi trestné činy, kde sa vyžaduje súhlas poškodeného. Dôležité bude aj to, v akom štádiu je trestné konanie. Ak je skutok už na hlavnom pojednávaní, ďalší postup sa bude odvíjať do toho, čo všetko už obvinenému dokázali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy