Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jedno auto mu zhorelo, druhé je nepojazdné. Majiteľ je zúfalý
Zdielať na

Jedno auto mu zhorelo, druhé je nepojazdné. Majiteľ je zúfalý

RUDŇANY / O prácu hasičov a smútok majiteľov sa postaral podpaľač. Večer horelo v Rudňanoch auto. Majiteľ je zúfalý, nepojazdné má aj druhé auto, tomu sa pokazil motor.

Majiteľ auta počul zvláštne zvuky. Keď vyšiel pred bytovku, už videl svoju fabiu v plameňoch. Do Rudnian sa ponáhľali profesionálni hasiči. Kým dorazili, s ohňom bojovali miestni dobrovoľníci. Uhasiť vozidlo sa snažil aj majiteľ s kamarátom. "Sme počuli akurát zapišťať, vyšli sme von. A už auto horelo z ľavej časti zozadu. Snažili sme sa ho uhasiť. Mal som v aute fóliu minerálky. Ale, žiaľ, nepomohlo," povedal majiteľ auta. 

Plamene zlikvidovali až hasiči. Ešte pred požiarom videl majiteľ auta na parkovisku pred bytovkou polonahého muža, ktorý kričal jeho prezývku. "No a potom sme našli auto v plameňoch. Nemal som a ani nemám s ním problém," dodal majiteľ. 

K zhorenému vozidlu dorazil hasičský expert aj policajný technik. Keďže všetky fakty nasvedčujú, že v tomto prípade nejde o samovznietenie. S autom majiteľ jazdil hodinu pred požiarom. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Markušovce v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Kriminalistický technik zaistil chemické stopy, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie," skonkretizovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy