Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nelegálne bilbordy išli k zemi. Reklamnému smogu odzvonilo
Zdielať na

Nelegálne bilbordy išli k zemi. Reklamnému smogu odzvonilo

DUBNICA NAD VÁHOM / Pred takmer štyrmi rokmi vyhlásilo mesto Dubnica nad Váhom vojnu majiteľom nelegálne postavených bilbordov. V meste ich bolo až 100. Napriek tomu, že to nebolo jednoduché, svoj boj doviedli do víťazného konca.

Chlapi z technických služieb sa pustili do práce skoro ráno. V priebehu dňa poslali k zemi 16 nelegálne postavených reklamných plôch. Všetko sa pritom začalo ešte v roku 2019. V uliciach Dubnice nad Váhom napočítali 100 nelegálnych bilbordov. "Boli v zlom technickom stave, nahnuté, skorodované," uviedol primátor mesta Dubnica nad Váhom Peter Wolf.

Mesto sa rozhodlo pre radikálny krok. Oslovilo majiteľov bilbordov a žiadalo, aby si ich zlegalizovali alebo odstránili. "Vlastníci sa vyhýbali komunikácii, prepisovali spoločnosti, presúvali ich na iné pozemky," doplnil.

Trvalo to takmer štyri roky, ale mesto bolo nakoniec úspešné. Dnes odstraňovali niekoľko z posledných nelegálnych bilbordov. "Odpália to, spadne to na zem, potom sa bilbord rozoberie, vyseparuje. To znamená, že železo zhodnotíme a zvyšok odpadu znehodnotíme," uviedla k situácii riaditeľka Technických služieb mesta Vladimíra Klačanská.

Náklady na odstránenie nelegálnych reklamných plôch mesto vyčíslilo na štyri tisíc eur. Tie budú od ich majiteľov vymáhať. "Budú sankcionovaní a budú im refaktúrované náklady," dodal Wolf. Po odstránení týchto bilbordov nebude popri cestách v Dubnici nad Váhom ani jedna čierna stavba. "Reklamný smog z nášho mesta takmer vymizne," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy