Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Malý Méďa mal v tele broky a bol dobitý. Prišiel o labku
Zdielať na

Malý Méďa mal v tele broky a bol dobitý. Prišiel o labku

KEŽMAROK/BRATISLAVA / Dobitý, s vážnymi zraneniami a s niekoľkými brokmi v tele. V takomto zúboženom stave našli pracovníci z Linky proti krutosti utýraného psíka. Museli ho okamžite operovať. Pre silný zápal prišiel psík o jednu labku.

Pozeráte sa na psíka, ktorý sa stal doslova terčom ľudskej krutosti. Nevinné zviera totiž prežilo niekoľko surových bitiek a dokonca sa po ňom aj strieľalo. V zúboženom stave ho našli v obci pri Kežmarku, kde ho zrejme majiteľ vyhodil z auta. "My sme hneď na miesto vyslali inšpektorku. Bol v zlom stave, mal na sebe niekoľko rán, takže sme zabezpečili prevoz do bratislavského útulku Slobody zvierat," uviedol Jozef Chmel, hlavný inšpektor Slobody zvierat.

Po prevoze do bratislavského útulku sa zistilo, že psík menom Méďa má vážne zranenia. Na veterinárnej klinike ho preto museli operovať. Problémy utýranému psíkovi spôsobovali predovšetkým staré broky uviaznuté v tele. Na zranenej prednej labe mal navyše silný zápal, ktorý sa mu začal ďalej rozširovať. 

Méďu teraz čaká život s hendikepom, labku sa mu totiž zachrániť nepodarilo. "Bohužiaľ, nemali sme na výber vzhľadom na to, že ide o staršie zranenie a tá jeho labka sa už, žiaľ, nedala zachrániť. To bola jediná možnosť, ako Méďu uchrániť pred tým, aby sa infekcia šírila ďalej do tela," povedala Kristína Devinská zo Slobody zvierat. 

Prípadom sa už v súčasnosti zaoberá hlavný inšpektor z Linky proti krutosti, ktorý na zatiaľ neznámeho páchateľa pripravuje trestné oznámenie. "V prípade, ak je preukázané, že tento psík bol dobitý a strieľalo sa po ňom, tak tam vidím malý priestor na to, aby to bolo interpretované inak ako týranie zvierat," dodala Zuzana Stanová, zvieracia ombudsmanka. 

Utýraný psík sa už zo svojich zranení postupne zotavuje. V bratislavskom útulku sa o neho postarajú do chvíle, kým si nenájde nového majiteľa. "Nevzdávame sa a máme veľkú nádej, že má niekde to svetlo na konci tunela a že sa dostane do dobrých rúk a prežije plnohodnotný život," uzavrela Devinská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy