Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muža údajne zbili policajti. Chcel si od nich len zavolať
Zdielať na

Muža údajne zbili policajti. Chcel si od nich len zavolať

NITRA / Stratil mobilný telefón, požiadal o pomoc políciu, skončil v putách a navyše aj so zlomenými rebrami. 30-ročný muž tvrdí, že takto brutálne voči nemu zakročila polícia. Stalo sa to pred pár dňami v Nitre. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra.

Jakub bol niekde v miestach v centre mesta a stratil mobilný telefón, napadlo mu, že požiada o pomoc policajtov, ktorí práve išli okolo. "Povedal som polícii, že potrebujem zatelefonovať na jedno číslo, lebo som stratil telefón, policajt mi povedal, kde by som zobral na taký telefón," uviedol údajne napadnutý Jakub. 

Muž chcel zavolať mame, aby prišla po neho a pomohla mu telefón hľadať. Od hliadky zloženej z policajta a policajtky sa dozvedel, že oni služobný telefón nemajú, a tak mu pomôcť nevedia. "Už jak odchádzali, ja som mu klopol na to pomáhať a chrániť, on vtedy zastavil, že som mu poškodil auto," dodal Jakub. 

Zakrátko však skončil v putách a odviezli ho na policajnú stanicu. Tvrdí, že tam ho policajt napadol. "Natiahol si gumové rukavice a najprv mi dal dve facky a ja som sa mu zasmial, že pomáhať a chrániť. Asi mal ešte väčšie nervy a hodil ma na zem a kopal ma," opísal situáciu. 

Muž na policajnej stanici strávil niekoľko hodín, musel zaplatiť aj pokutu a potom ho policajti prepustili. "Že ma nemôže pustiť bez pokuty, že aspoň 10 eur musím zaplatiť," vysvetlil Jakub. Potom, ako prišiel Jakub domov, mal také bolesti, že mama zavolala záchranku, v nemocnici strávil dva dni. "Dôjde ráno s plačom dobitý, výsledok toho všetkého, má zlomeniny rebier, hematómy," konkretizovala mama Jakuba. 

Rodina sa obrátila aj na prokuratúru, či sa to stalo tak, ako muž opisuje, už polícia preveruje. "Bola riaditeľom KR PZ Nitra nariadená kontrola k správnosti postupu policajnej hliadky a vec bola postúpená na preverenie správnosti konania na inšpekciu," uzavrela hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy