Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ženu cestou domov napadol susedov pes. Skončila na urgente
Zdielať na

Ženu cestou domov napadol susedov pes. Skončila na urgente

TRENČÍN / Na urgentný príjem trenčianskej nemocnice priviezli ženu, ktorú napadol pes. Stalo sa to na ulici, keď sa vracala domov. Muž, ktorý ho venčil, nad ním stratil kontrolu. Dodnes si nevie vysvetliť, čo sa stalo.

Pes napadol 54-ročnú ženu na chodníku, na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh. Stalo sa to v momente, keď sa vracala domov. Psa venčil jej sused. Len čo ho pozdravila, americký stafordšírsky teriér na ňu doslova skočil. "Na základe doteraz zisteného, k útoku psa došlo včera pred devätnástou hodinou na sídlisku Juh v Trenčíne. Pes počas venčenia napadol okoloidúcu ženu a spôsobil jej zranenia, ktoré si vyžiadali jej okamžitú hospitalizáciu. Doba liečenia zatiaľ nie je známa," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. "Bola k nám prijatá pacientka po útoku psa. Po ošetrení bola preložená na vyššie pracovisko," vysvetlila Martina Holecová z FN Trenčín.

Ženu museli transportovať do Bratislavy

Pes ju dohrýzol na rôznych častiach tela. Po tom, ako spadla na zem, útočil na hlavu. Dohrýzť jej mal spodnú peru. "V predmetnej veci poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ z Trenčína začal trestné stíhanie a to vo veci prečinu Ublíženie na zdraví," uviedla Kuzmová. "Toto nie sú psy útočné na ľudí. Ako veterinár som ich mal dosť," vyjadril sa veterinár Milan Sarvaš. Muž ktorý psa venčil na kameru hovoriť nechcel. Mimo záznam pre TV JOJ ale povedal, že si útok nedokáže vysvetliť. Pes sa zrazu otočil a ženu začal hrýzť. Podľa odborníka stačil nepatrný podnet. "Mohol to byť malý podnet, on má vyvinuté zmysly a reaguje v momente, nečaká," vysvetlil veterinár. "Uvedený prípad je v štádiu vyšetrovania a vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom jeho náležitého objasnenia," dodala Katarína Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy