Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Traja muži okrádali firmu, v ktorej pracovali. Ukradli meď za vyše 70-tisíc eur
Zdielať na

Traja muži okrádali firmu, v ktorej pracovali. Ukradli meď za vyše 70-tisíc eur

POTVORICE / Policajti z Nového Mesta nad Váhom obvinili troch mužov, ktorí okrádali svojho zamestnávateľa. Z pracoviska postupne ukradli niekoľko ton medeného materiálu za desaťtisíce eur. Hrozí im za to až 10-ročné väzenie.

V závode zahraničnej spoločnosti pôsobiacej v elektrotechnickom priemysle v obci Potvorice pracuje vyše 160 ľudí. Koncom minulého roka začalo z firmy systematicky miznúť obrovské množstvo medeného materiálu. Vedenie sa obrátilo na kriminálnu políciu v Novom Meste nad Váhom a výsledkom bolo odhalenie rozsiahlej trestnej činnosti. "Zmizol materiál vo výške približne 72 tisíc eur. Bohužiaľ, boli v tom zapletení naši traja zamestnanci, pričom dvaja boli u nás zamestnaní veľmi krátku dobu," uviedla Adela Müllerová, zástupkyňa spoločnosti.

"Postupne odcudzili z priestorov spoločnosti mosadzné zuby do čerpadiel umývačky riadov v počte milión dvesto tisíc kusov o hmotnosti takmer tritisíc kilogramov," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Traja zlodeji z radov zamestnancov kradli aj cievky s medeným drôtom a celkovo tak podlá polície z firmy vyniesli vyše 5 ton materiálu. "Zamestnanec firmy mal zabezpečiť administratívne vykrytie materiálu v spoločnosti. Spolu s ostatnými obvinenými taktiež pomáhal pri nakladaní odcudzeného materiálu do vozidiel a jeho zakrytím tak, aby nedošlo k jeho spozorovaniu pracovníkmi SBS," uviedla Kuzmová.

Podlá polície všetok ukradnutý materiál skončil v zberných surovinách v širokom okolí. "Týmto konaním spôsobili poškodenej spoločnosti celkovú škodu vo výške viac ako 72 tisíc eur," informovala Kuzmová. "U nás už samozrejme títo zamestnanci nepracujú. Prijali sme opatrenia, aby sa nám to už v budúcnosti neopakovalo. Veríme, že to tak aj bude a toto bol prvý a zároveň posledný takýto prípad," uviedla Müllerová. Troch mužov vo veku 32, 35 a 39 rokov obvinili z pokračovacieho zločinu krádeže a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy