Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Muž mal znásilniť ženu a všetko si to nahrať. Následne ju vydieral, že to zverejní na sociálnej sieti
Zdielať na

Muž mal znásilniť ženu a všetko si to nahrať. Následne ju vydieral, že to zverejní na sociálnej sieti

LUČENEC / Muž mal znásilniť ženu a potom ju vydierať, že ak s ním nebude udržiavať vzťah, všetko zverejní na sociálnej sieti. Dokonca si tajne nahral stretnutie, na ktorom malo dôjsť k znásilneniu. Na Okresnom súde v Lučenci pokračovalo hlavné pojednávanie s týmto mužom.

41-ročný muž je vo väzbe deväť mesiacov a od začiatku tvrdí, že je nevinný vo všetkých bodoch obžaloby a obvinený bol na základe klamstiev. Kým na minulom pojednávaní vypovedalo viac ako desať svedkov, ktorí poznali obžalovaného či poškodenú, tentokrát boli predvolaní štyria znalci. Tí na pokyn vyšetrovateľky vypracovali znalecké posudky. Klinický psychológ pri komplexnom vyšetrení obžalovaného zistil aj niekoľko sexuálnych zvláštností, ktoré sami o sebe nie sú prejavom deviácie, ale vymykajú sa väčšinovému sexuálnemu správaniu.

Obžalovaný so závermi posudku z väčšej časti nesúhlasil. Znalca nazval šarlatánom. "Uviedli ste záverom, že som stredne nebezpečný pre spoločnosť. Ja sa vás s úplnou vážnosťou pýtam, v čom spočíva moja nebezpečnosť pre spoločnosť?" uviedol obžalovaný Peter S. Peter, ktorého už v minulosti odsúdili za nebezpečné prenasledovanie, sa napríklad opakovane zaujímal o tie ženy, ktoré ho odmietali. A toto odborník vníma ako anomáliu, ktorá môže byť nebezpečná. "Opakovane baliť ženu, ktorá mi povie „nie“, je nejako nebezpečné?" pokračoval obžalovaný.

Znalec spomenul aj správanie obžalovaného na inkriminovanom videu. To, že Peter nakrúca celé stretnutie, poškodená netušila. Dvojica na ňom sa po rozhovore presunie na posteľ. Peter žene stiahne nohavice, no keď sa vyzliekol aj on a chcel s ňou mať pohlavný styk, viackrát mu povie, aby ju pustil, odtláča ho rukami, bozky mu neopätuje. On aj napriek tomu v akte pokračuje. Keď je po všetkom, ešte sa chvíľu rozprávajú.

"Vidíme tu rozpor. Muž je eroticky vyladený a žena eroticky nevyladená. Muž napriek tomu pokračuje v intímnej interakcii. Toto je kľúčová charakteristika, minimálne jedna z dvoch, sexuálnej agresivity. Či ste spáchali vyslovene sexuálne násilie, to je už vecou súdu," informoval klinický psychológ. Na pojednávaní vypovedali aj znalkyne, ktoré skúmali duševný stav poškodenej a jej komplexnú osobnosť. Obžalovaný je naďalej stíhaný väzobne, na najbližšom pojednávaní by mala vypovedať už iba znalkyňa z odvetvia psychiatrie a sexuológie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy